De Jong reageert op vroegtijdig derby-einde

Foto: De Jong reageert op vroegtijdig derby-einde

Frenkie de Jong was weer van de partij bij FC Barcelona’s hervatting van de competitie. De Nederlandse middenvelder knokte zich dit seizoen weer terug in de ploeg van Xavi, maar werd tegen Espanyol vroegtijdig naar de kant gehaald.

De Nederlandse middenvelder werd door Xavi niet op zijn favoriete positie opgesteld. Zoals gebruikelijk koos de trainer van FC Barcelona voor Sergio Busquets op zes. De Jong stond daardoor centraal op het middenveld.

De Nederlander kwam weinig in het spelbeeld voor. Eén keer viel de Oranje-international op, toen hij een bal met de buitenkant van zijn voet op een schitterende manier bij zijn medespeler kreeg.

Frenkie de Jong

Voor de rest kon De Jong weinig indruk maken. Ondertussen stond FC Barcelona wel voor door een vroeg doelpunt van Marcos Alonso. Veel marge had de ploeg van Xavi niet. De Jong lukte dat dus niet, waardoor Xavi hem wisselde voor Alejandro Baldé.

Na afloop wilde De Jong niet praten over de reden van de wissel. “Ik ga daar niet over, dat moet je aan de coach vragen”, zei de Nederlander kortaf.

Dat De Jong voor de tweede keer te maken kreeg met de fratsen van Antonio Matieu Lahoz, was volgens de Oranje-international geen reden om het puntverlies van zijn ploeg op af te schuiven.

“Na de rode kaart werd het chaotisch. Maar we hadden meer energie moeten geven om de 2-0 te maken. Tot de penalty controleerden we de boel”, besloot De Jong.

NEC Nijmegen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 29 maart 2024 11:28.

Terechte wissel voor De JOng?

  • Ja
  • Nee
738+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie