“Dan kom je bij een topclub die niet top is”

Foto: “Dan kom je bij een topclub die niet top is”

Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat Gertjan Verbeek trainer af is, na zijn vertrek bij Keuken Kampioen Divisie-club Almere City FC in de eerste seizoenshelft. Van de noeste coach uit Deventer hoeft het allemaal niet zo nodig meer…

Verbeek geeft in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad aan dat hij van mening is dat hij alles uit zijn trainerscarrière gehaald heeft: “Vind ik wel. Het is alleen jammer dat in mijn tijd bij Feyenoord weinig mogelijk was. Dan kom je bij een topclub die niet top is. Maar bij Heerenveen, Heracles en AZ heb ik het prima gedaan. Heb ik altijd Europees voetbal gehaald of zat ik ertegenaan.”

Is het dan niet zonde als hij stopt? “Jawel. En ik ben ook een betere trainer dan pakweg twintig jaar geleden. Maar vergeet niet: het ontneemt ook enorm veel sociale dingen. Natuurlijk, ik heb er veel moois voor teruggekregen. Maar dus ook veel gemist. Verjaardagen, feestjes, het ging voor een groot deel aan mij voorbij. Verder kon ik alleen maar op vakantie tijdens de stille periode. Niet dat ik daar problemen mee had. Maar nu ik een gezin heb, is dat toch wat anders.”

“Hoelang ben ik hier nog?”

Met zijn vrouw Sabine en hun 5-jarige dochtertje Sinne woont hij ergens tussen Heino en Dalfsen in een royale blokhut. Verbeek is momenteel vrij om te gaan en staan waar hij wil: “Als de kleine vakantie heeft, midden in de zomer, moet ik dat ook hebben. En dat is niet mogelijk in de voetballerij. Een wereld waar je, ook al werk jij je de schompes, alleen maar de strontkar over je heen krijgt. Daar moet je maar weer zin in hebben. Daarvoor is mij het leven veel te kostbaar. Want hoelang ben ik hier nog? Tien jaar? Twaalf? Twintig? Niemand die het weet.”

Verdien 26 keer je inleg als Feyenoord alsnog kampioen wordt!

Moet hij met pensioen gaan?

  • Ja
  • Nee
207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie