Cynische Gerbrands: “Nu de beste aankoop ooit”

Foto: Cynische Gerbrands: “Nu de beste aankoop ooit”

PSV raakt deze zomer met Toon Gerbrands en Roger Schmidt twee prominente gezichten kwijt. De algemeen directeur is het niet eens met de conclusie dat de Duitser een te grote invloed had.

Gerbrands erkent dat het eerste seizoen van Schmidt moeizaam verliep. In Goedemorgen Eredivisie stelt hij: “In het eerste jaar hebben we maar één doelstelling behaald en dat is overwintering in Europa. We zijn door Ajax uitgeschakeld in de beker en hadden een achterstand van zestien punten. Dat is PSV-onwaardig.”

“In het tweede jaar hebben we twee prijzen gehaald (de Johan Cruijff Schaal en de beker, red.) en eindigden we op een achterstand van twee punten. Ja, dat maakt uit. Als je zoveel punten achter staat, ben je nooit in positie geweest. Als je mee wil doen om de prijzen, moet je lang in positie blijven en de strijd aangaan. Net als in Engeland bij Manchester City en Liverpool. Dat had hier ook gekund”, aldus Gerbrands.

Transfers

De PSV-directeur weerspreekt dat Schmidt verantwoordelijk is voor de meeste transfers. “Bij PSV zijn er twee die beslissen of een speler komt: de trainer en de technisch directeur. Als beiden ‘ja’ zeggen, komt de speler. Götze was zonder Schmidt niet gekomen, Zahavi en Mvogo ook niet. Laten we die drie even noemen. Alle anderen stonden op de scoutingslijsten van PSV. Over Sangaré had men twijfels, dat blijkt nu de beste aankoop ooit geweest te zijn.”

“Alle spelers zijn bekend bij de scouting. Sommige spelers zijn haalbaar, sommige niet. Met Zahavi ontstond er een kans vanwege Schmidt, maar dan moet John de Jong nog ‘ja’ zeggen en moet het financieel passen. Ja, die hebben we allemaal zelf kunnen bekostigen”, zo voegt Gerbrands toe.

TIP: Wedden op voetbal? Pak de welkomstbonus van €250 en waag je gok via Circus!

Eens met zijn lezing?

  • Ja
  • Nee
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie