Conceiçao spreekt zich uit over Ajax-situatie

Foto: Conceiçao spreekt zich uit over Ajax-situatie

Francisco Conceiçao laat best leuke dingen zien als hij eens mee mag doen, maar tot dusver bleef het voor de Portugees beperkt tot met name korte invalbeurten. Toch blijft hij hoopvol omtrent de nabije toekomst.

Nochtans zag hij de transfer van Porto naar Ajax als ‘het moeilijkste moment in zijn leven’. “Vanwege alles wat ik bij Porto heb meegemaakt. Ik ben heel blij, dit was een belangrijke stap voor mij. Mijn beste momenten bij Ajax moeten nog komen en dat zal vast snel gaan gebeuren. Ajax is een fantastische club. We doen altijd mee in de Champions League en er wordt altijd geknokt om titels binnen te halen. Ieder jaar weer een stukje beter worden. Die mentaliteit van Ajax heeft me overgehaald om hier te komen spelen.”

De flankspeler kampte met aanpassingsproblemen, erkent hij. “Ik moest er even inkomen. Nieuwe teamgenoten, nieuwe vrienden en een nieuwe trainer. Alles is anders. De cultuur is ook heel anders. Ik probeer me in deze beginfase aan te passen en te zien wat er anders is. Ik wen er steeds een beetje meer aan, kom er steeds beter in. Dit is nog maar het begin. De Ajax-fans gaan me nog vaak in dit shirt zien. Dit is het begin van een succesverhaal.”

Vader Sergio Conceiçao

Van zijn vader Sergio Conceiçao, goed voor 56 interlands voor Portugal, leerde Chico veel. “Hij heeft mij geleerd om nooit op te geven. Je moet nooit je doelen of dromen opgeven. Dat is het voornaamste, want als je kwaliteiten hebt, opgewekt bent en gelooft dat het gaat lukken, heb je alle ingrediënten voor succes. Dat is het belangrijkste wat hij mij en mijn broers heeft geleerd. Nooit de handdoek in de ring gooien. We bellen elke dag. Ik spreek hem zeker één keer per dag. Dat helpt mij en hem ook.”

Stadium 974

World Cup Grp. H

24 november 2022

17:00

Portugal
Ghana
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 november 2022 16:57.

Portugal gaat imponeren op het WK

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
496+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie