‘Complete chaos én puinhoop bij Ajax’

Foto: ‘Complete chaos én puinhoop bij Ajax’

Je kunt niet zeggen dat Daley Blind op een leuke manier bij Ajax is vertrokken en dat hadden de Amsterdammers toch beter kunnen regelen. Achter de schermen is het echter behoorlijk… chaotisch in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens Voetbal International wist de regerend landskampioen al sinds eind oktober dat het deze kant op zou gaan. Blind was eind oktober namelijk nagenoeg rond met J-League-club Urawa Red Diamonds… Al ketste die overstap op het laatste moment af. “De botsing tussen Blind en Schreuder, gevolgd door een gevoel van onbegrip, maakte het er niet onduidelijker op. Op 12 november begon de winterstop van Ajax, op 27 december zou de voltallige selectie zich weer melden in Amsterdam. In die tussenliggende periode had Ajax de kans om de kwestie Blind op een goede manier op te lossen, in hoeverre dat op een goede manier mogelijk is.”

“Maar iedereen snakte naar duidelijkheid”, vervolgt het blad. “Uiteindelijk werd op 26 december een akkoord over een afscheid bereikt, terwijl tussendoor vanuit beide kanten vol ongenoegen en met allerlei beschuldigingen de waarheid een richting werd gegeven. Hoe zou dit zijn verlopen als Ajax een technisch directeur zou hebben gehad, die zich vol op dit hoofdpijndossier had kunnen storten?”

Sterke voetbalman

Volgens VI ‘hunkert Ajax naar een sterke voetbalman die de koers bepaalt en de lijnen uitzet’… “Over anderhalve maand is het een jaar geleden dat Marc Overmars na het schandaal bij Ajax vertrok. Sindsdien heeft de club geen technisch directeur, terwijl het in die periode ook geen voetbaltechnische man in de raad van commissarissen heeft. Ja, maar Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn de technisch managers ad interim, en Adrie Koster is technisch adviseur van de rvc, kan als tegenargument klinken. Voor een maandje zou het kunnen, maar voor de grootste, rijkste en meest ambitieuze club van Nederland is het een zwaktebod dat de voetbaltechnische posities in de organisatie met plakband aan elkaar hangen.”

Open brief

Blind richtte zich eerder al met een open brief tot de supporters in Amsterdam: “Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen. Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit: wij zijn Ajax, wij zijn de beste.”

Vind jij het ook een chaos bij Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
6934+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:50
8+
Driessen: “Dat moet Slot he-le-maal niet zeggen”
13:35
2391+
‘Stop ermee, Bas Nijhuis’
13:20
36+
Aangifte tegen Johan Derksen
13:04
123+
‘Ajax, PSV én AZ azen op Eredivisie-spits’
12:48
55+
‘Go Ahead Eagles wil shoppen bij Feyenoord’
12:33
122+
Bijlow laat zich uit over EK met Oranje en concurrent Wellenreuther
12:16
403+
Grootse Ajax-terugkeer ‘off the record al aan aantal mensen verklapt’
12:00
1538+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:40
162+
Antony neergesabeld: “Dan ben je toch een lul?”
11:25
428+
‘Drietal op weg naar Feyenoord-uitgang’
11:10
86+
Jonk over ‘pijnlijk’ Volendam-vertrek: “Mijn vrouw werd zelfs uitgescholden”
10:50
100+
Te Kloese baalt van Kuip-dossier: “Is het laatste woord nog niet over gesproken”
10:35
481+
Ajax-terugkeer voor Davy Klaassen?
10:20
254+
‘Megaklap voor sportzender’
10:00
190+
Giménez gelooft in Feyenoord-titel: “Het kan nog”
09:58
221+
Van den Brom en Sneijder laken ‘schandalig’ Ajax-vertrek
09:43
103+
‘Oranje-tweetal hoofdpijndossier voor Ronald Koeman’
09:29
223+
Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”
09:13
99+
De Mos ziet ‘voordeel’ voor PSV in blessure Dest
08:56
323+
‘Tweetal nóóit meer in Vandaag Inside’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie