‘Complete chaos én puinhoop bij Ajax’

Foto: ‘Complete chaos én puinhoop bij Ajax’

Je kunt niet zeggen dat Daley Blind op een leuke manier bij Ajax is vertrokken en dat hadden de Amsterdammers toch beter kunnen regelen. Achter de schermen is het echter behoorlijk… chaotisch in de Johan Cruijff ArenA.

Volgens Voetbal International wist de regerend landskampioen al sinds eind oktober dat het deze kant op zou gaan. Blind was eind oktober namelijk nagenoeg rond met J-League-club Urawa Red Diamonds… Al ketste die overstap op het laatste moment af. “De botsing tussen Blind en Schreuder, gevolgd door een gevoel van onbegrip, maakte het er niet onduidelijker op. Op 12 november begon de winterstop van Ajax, op 27 december zou de voltallige selectie zich weer melden in Amsterdam. In die tussenliggende periode had Ajax de kans om de kwestie Blind op een goede manier op te lossen, in hoeverre dat op een goede manier mogelijk is.”

“Maar iedereen snakte naar duidelijkheid”, vervolgt het blad. “Uiteindelijk werd op 26 december een akkoord over een afscheid bereikt, terwijl tussendoor vanuit beide kanten vol ongenoegen en met allerlei beschuldigingen de waarheid een richting werd gegeven. Hoe zou dit zijn verlopen als Ajax een technisch directeur zou hebben gehad, die zich vol op dit hoofdpijndossier had kunnen storten?”

Sterke voetbalman

Volgens VI ‘hunkert Ajax naar een sterke voetbalman die de koers bepaalt en de lijnen uitzet’… “Over anderhalve maand is het een jaar geleden dat Marc Overmars na het schandaal bij Ajax vertrok. Sindsdien heeft de club geen technisch directeur, terwijl het in die periode ook geen voetbaltechnische man in de raad van commissarissen heeft. Ja, maar Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zijn de technisch managers ad interim, en Adrie Koster is technisch adviseur van de rvc, kan als tegenargument klinken. Voor een maandje zou het kunnen, maar voor de grootste, rijkste en meest ambitieuze club van Nederland is het een zwaktebod dat de voetbaltechnische posities in de organisatie met plakband aan elkaar hangen.”

Open brief

Blind richtte zich eerder al met een open brief tot de supporters in Amsterdam: “Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen. Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit: wij zijn Ajax, wij zijn de beste.”

NEC Nijmegen
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 14:34.

Vind jij het ook een chaos bij Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
6934+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:28
152+
Van Nistelrooy: ‘Dát is de beste ploeg van Nederland’
21:23
25+
Arnaut Danjuma brengt hoofden Engelsen nu al op hol
21:12
1024+
‘Ajax in verband gebracht met bizarre namen’
20:47
18+
De opstellingen bij AZ en FC Utrecht
20:44
68+
Joey Veerman: “Dat kun je redelijk vergeten”
20:40
8+
FC Emmen geeft knappe zege op PSV geen vervolg in Waalwijk
20:17
46+
Van Nistelrooy: ‘Media waren nog coulant’
19:47
195+
Luuk de Jong: “Mijn vriendin denkt soms: komt hij weer thuis”
19:40
5+
Dit zijn de opstellingen van NEC en Sparta
19:31
282+
’28 miljoen plus speler voor Ajax-verschoppeling’
19:19
353+
PSV meldt zich officieel voor last-minute transfer
18:52
53+
Opstellingen Heerenveen en Vitesse: Geen Noppert, wel Van Hooijdonk
18:35
161+
Transfer Veerman? Rik Elfrink rept over ‘kansloos briefje’
18:22
104+
PSV houdt druk op Feyenoord dankzij Veerman
18:02
237+
Mourinho heeft groot nieuws voor Wijnaldum én Karsdorp
17:46
210+
‘Lyon shopt in Eredivisie: spits voor twaalf miljoen’
17:35
126+
Interesse Feyenoord: ‘Een dusdanig mooie kans moet ik serieus overwegen’
17:16
230+
Kijkers PSV – Go Ahead trekken kraakheldere Veerman-conclusie
17:00
541+
‘Transfer binnen Eredivisie voor Sydney van Hooijdonk’
16:46
245+
Van der Meyde oordeelt over Van Nistelrooy en PSV
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie