Cocu laat Vitesse beter voetballen, maar doelman Scherpen blijft achter

Foto: Cocu laat Vitesse beter voetballen, maar doelman Scherpen blijft achter

Phillip Cocu sprokkelde sinds zijn terugkeer bij Vitesse al aardig wat punten en ook het vertoonde voetbal is zienderogen verbeterd. Onder de lat maakt doelman Kjell Scherpen echter (nog) téveel fouten, zoals afgelopen zaterdagavond in Emmen. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. 

Juist in dat Emmen was het waar Kjell Scherpen, 23 jaar inmiddels, als jonkie enkele jaren geleden liet zien aardig te kunnen keepen. Dat vond althans Ajax, want dat haalde hem naar Amsterdam om daar verder te kunnen rijpen en uiteindelijk misschien zelfs door te groeien tot eerste doelman onder de lat. 

Zover kwam het echter niet. De twintiger werd door Ajax verhuurd aan het Engelse Brighton, daarna aan Belgische Oostende, waarna de goalie weer terugkeerde naar Engeland. Inmiddels is hij op huurbasis actief in Arnhemse dienst. Daar wisselt Scherpen aardige wedstrijden en slechte potjes af onder de lat. 

Achttien tegendoelpunten

In twaalf wedstrijden moest hij al achttien keer vissen. Afgelopen weekend in uitgerekend Emmen, waar hij zijn eerste stappen in het profvoetbal had gezet, ging Scherpen weer een paar keer opzichtig in de fout. Ondanks zijn forse lengte, ging hij onder een bal door en liet er eentje los. Waardoor Vitesse mede niet drie maar één puntje meer kon nemen. 

Scherpen oogt soms nog te onstuimig en slordig. Onrustig ook, waardoor dit kán overslaan op zijn teamgenoten. Een betrouwbare doelman is echter heel belangrijk voor een elftal, zeker als die ploeg zoals Vitesse om lijfsbehoud speelt.

Kjell Scherpen zal constanter moeten gaan keepen wil zijn loopbaan als doelman niet gaan stagneren. Zijn leeftijd kan inmiddels geen excuus meer zijn, want een groentje is hij niet meer. 

Kan Scherpen de Eredivisie aan?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie