City, Chelsea, Arsenal en Spurs winnen op Boxing Day

Manchester City is ook na Boxing Day de fiere nummer één van Engeland. De grootmacht wist de serieuze voorsprong intact te houden door een doeltreffend optreden tegen Leicester City in eigen voordeel te beslissen: 6-3.

Het team van Pep Guardiola had er duidelijk zin in om op Tweede Kerstdag te voetballen. Manchester City begon met veel overtuiging aan de wedstrijd en dat resulteerde binnen 25 minuten tot een 4-0 voorsprong. Kevin De Bruyne brak de ban, waar Riyad Mahrez tegen zijn oude club de marge verdubbelde vanaf elf meter. Ilkay Gündogan en Raheem Sterling beslisten het duel in no-time.

Leicester City maakte het nog wel spannend via James Maddison en Ademola Lookman. Kelechi Iheanacho zorgde zelfs voor de 4-3, maar verder liet Manchester City het niet komen. Aymeric Laporte kopte kort daarna de vijfde City-goal tegen de touwen, waar opnieuw Sterling de zesde voor zijn rekening nam.

Chelsea maakt geen fout

Achtervolger Chelsea heeft zondagavond gedaan wat het moest doen. Romelu Lukaku bezorgde de Londenaren een 1-3 overwinning in Birmingham, waar Aston Villa op de knieën ging.

Een Chelsea-speler wist als eerste te scoren, maar helaas voor de titelkandidaat deed Reece James dat in het verkeerde doel. Jorginho zorgde nog in de eerste helft voor de gelijkmaker door een strafschop te verzilveren. Na rust maakte Lukaku het verschil door zijn rentree na een coronabesmetting op te vrolijken middels de winnende goal. Jorginho scoorde zelfs nogmaals vanaf de stip.

Arsenal haalt uit

Het seizoen van Arsenal begon dramatisch, maar de laatste maanden is de ploeg weer aangesloten bij de strijd om een Champions League-ticket. Norwich City, waar doelman Tim Krul door een coronabesmetting ontbrak, verloor met 0-5 van The Gunners.

Bukayo Saka en Kieran Tierney zorgden al in de eerste helft voor een 0-2 voorsprong. In beide gevallen verzorgde Martin Ödegaard (ex-sc Heerenveen en Vitesse) de laatste pass. Opnieuw Saka, Alexandre Lacazette (strafschop) en Emile Smith Rowe maakten de vijfklapper compleet.

Tottenham maakt geen fout

Ook Tottenham Hotspur kwam zondag in actie. Crystal Palace had het duel willen schrappen vanwege een corona-uitbraak, maar de Premier League weigerde mee te werken. Op bezoek bij Spurs had de ploeg dan ook weinig te vertellen: 3-0.

Harry Kane maakte de 1-0 op aangeven van Lucas Moura, die zelf de 2-0 maakte. Na een overtreding op Davinson Sánchez (ex-Ajax) kreeg Wilfried Zaha zijn tweede gele kaart. Heung-Min Son verzorgde vervolgens de 3-0, waar Steven Bergwijn inviel.

Overige uitslag: West Ham United – Southampton 2-3

Wedden op Premier League-duels? Maak je bet365-account aan en win!