Cillessen behoudt Oranje-plek: “Maar we maken ons wel zorgen”

Foto: Cillessen behoudt Oranje-plek: “Maar we maken ons wel zorgen”

Ronald Koeman is voornemens om Jasper Cillessen aankomende zomer op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal. Hoewel de keeper de laatste periode een onzekere indruk maakte, houdt de bondscoach vertrouwen in zijn kwaliteiten.

Steun voor Cillessen

De doelverdediger van NEC ging in de laatste weken meermaals in de fout. Waar hij tegen Vitesse veel kritiek kreeg, maakte hij in het duel met sc Heerenveen de grootste fout. Cillessen dacht namelijk dat hij de bal naast kon laten gaan, maar zag deze uiteindelijk via de paal tegen de touwen aan verdwijnen.

Koeman spreekt met keeperstrainer Patrick Lodewijks naar eigen zeggen veel over de doelmannen van het Nederlands elftal. In Goedemorgen Eredivisie op ESPN ging de oefenmeester in op de situatie van Cillessen. Hij benadrukt daarbij dat Cillessen zijn plek voorlopig behoudt. “Maar we maken ons wel zorgen”, zo vertelt hij.

“Ik schrok wel van die laatste goal tegen Heerenveen. Dan zie je toch, en gisteren zag ik weer een aantal beelden, een stukje onzekerheid en vertrouwen dat hij op dit moment mist. Dat het een keertje gebeurt, oké. Het kan iedere keeper overkomen. Maar ik kan me niet voorstellen dat dit een fout is die een keeper een keertje maakt.”

Finals van Nations League

Na het competitieseizoen staat voor het Nederlands elftal op 14 juni het begin van de Nations League-eindronde op het programma. De ploeg van Koeman neemt het daarbij op tegen Kroatië. Een dag later staan Spanje en Italië tegenover elkaar. De finale van het toernooi staat op 18 juni gepland.

Wint Oranje deze zomer in de Nations League van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Cillessen in Oranje thuis?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie