‘Chelsea zit Ajax en Ziyech dwars’

Foto: ‘Chelsea zit Ajax en Ziyech dwars’

Een nieuwe transfermarkt staat voor de deur en dus staat er óók weer een nieuwe ‘komt Ziyech terug naar Ajax?’-vraag op de kaart. De aanvallende middenvelder werd onder Thomas Tuchel al weinig gebruikt. Zijn opvolger Graham Potter kiest in zijn eerste weken (zonder succes) ook voor andere namen. Ajax lijkt echter een lastig verhaal te worden…

Ajax zou volgens onder andere Willem van Hanegem er goed aan doen om Ziyech terug te halen in de winterstop. Na de transfer van Antony naar Manchester United was er al even sprake van een terugkeer. Ziyech zou een gesprek hebben gehad met Alfred Schreuder over zijn rol binnen het elftal, maar van een overgang kwam het dus niet.

Ajax

De Amsterdammers wilden Ziyech voor een jaar huren van de Londenaren. Dat zag Chelsea niet zitten. Dat gold ook voor de lage vraagprijs die er deze zomer rond ging. Ziyech zou voor een kleine tien miljoen euro op te halen zijn op Stamford Bridge. Een navraag van Ajax leerde dat de Londenaren veertig miljoen euro verlangden.

Daardoor ging er alsnog een grote streep door de zomerse terugkeer van Ziyech. De Marokkaanse aanvallende middenvelder, die met zijn land in voorbereiding is op het WK in Qatar, heeft voor aanstaande winter ook andere opties dan een terugkeer bij Ajax.

Hakim Ziyech

De voormalig aanvallende middenvelder van FC Twente en sc Heerenveen staat al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling van AC Milan. Daar liggen wellicht óók kansen voor Chelsea: de Londenaren hebben de Portugese aanvaller Rafael Leão op de korrel.

Leão heeft op dit moment een contractvoorstel van Milan in beraad. De interesse van Chelsea biedt voor beide ploegen mogelijk een optie. Het is niet zeker of Leão zijn toekomst aan AC Milan wil verbinden, terwijl Ziyech al langer richting de uitgang bij Chelsea aan het bewegen is.

Voor Ajax zou dat nieuws verschrikkelijk zijn: de Amsterdammers zouden Ziyech weer bovenaan de verlanglijst hebben gezet voor de winterse transferperiode. De 29-jarige aanvallende middenvelder heeft een geschatte marktwaarde van 17 miljoen euro en zal waarschijnlijk geen veertig miljoen euro meer kosten, maar nog steeds een flinke investering zijn voor de Amsterdammers – los van de concurrentiestrijd op basis van persoonlijke voorwaarden voor de speler.

Eerste WK-doelpunt van Marokko komt van Ziyech

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

  • Waar ligt de toekomst van Ziyech?
  • AC Milan
  • Ajax
  • Chelsea
  • Andere club
3575+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie