‘Calvin Bassey krijgt vaak de schuld, maar Daley Blind…’

Foto: ‘Calvin Bassey krijgt vaak de schuld, maar Daley Blind…’

Ajax is er op zaterdagavond ook al niet in geslaagd om van FC Emmen te winnen. Op De Oude Meerdijk werd het 3-3, terwijl de Amsterdammers in de eerste helft al op een 1-3 voorsprong kwamen. Achterin werd er flink geschutterd.

“Je denkt dat het niet erger kan, maar deze tweede helft was gewoon beschamend”, analyseert Marciano Vink bij ESPN. Calvin Bassey viel geblesseerd uit en Daley Blind verving hem, maar dat kwam het spel van Ajax niet ten goede, zag de analyticus: “Ik dacht dat er met Daley Blind wel wat meer voetbal in zou komen, maar dat was niet het geval. Emmen verdiende het gewoon. Ze hebben een goede tweede helft gespeeld.”

Arnold Bruggink haakt in: “Calvin Bassey is vaak degene die de schuld krijgt van het hele verhaal, maar Daley Blind… Die speelde vandaag na rust centraal achterin, och, man… De kansen die Ajax heeft weggegeven na rust… Emmen kwam achter elkaar door. Jurriën Timber en Blind, wat toch goede spelers, staan allebei een beetje te kijken… Nul communicatie, nul oriëntatie. Moet je kijken!”, zegt hij bij het zien van de beelden van de 2-3 van Richairo Zivkovic.

Alfred Schreuder

Vink vindt dat de Ajacieden hun trainer Alfred Schreuder in de steek hebben gelaten: “Dit kun je Schreuder niet in zijn schoenen schuiven. Vooraf kon je heel veel zeggen over verkeerd gemaakte keuzes, spelers op verkeerde posities, of spelers die te lang bleven staan, maar wat we nu in de tweede helft gezien hebben… zeg het maar. De spelers hebben Schreuder heel erg laten vallen. Het zijn elf eilandjes die elkaar totaal niet voelen. Er is irritatie, onvrede misschien. Dat stralen ze uit op het veld. Het is los zand. Spelers reageren pas als het te laat is. Ballen over tien meter naar elkaar gaan gewoon uit.”

Bruggink denkt niet dat een ontslag van de coach onafwendbaar is: “Ze moeten zich heel goed afvragen: wat wil je? Maar nog belangrijker bij Ajax: wie neemt de beslissingen? In de afgelopen transferperiode heeft de RvC natuurlijk hele grote transfers geblokkeerd. Wie zit op welke stoel? Dat sijpelt ook door naar beneden. Als Schreuder van bovenaf de vrije hand heeft, dan moet hij de macht grijpen en zeggen: ik snijd twee of drie grote namen ertussenuit. Niet op de bank, gewoon weg. En dan gaan we kijken of we daar in de winter anderen voor terug kunnen krijgen.”

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hebben de heren gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:16
6+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
77+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
28+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
43+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
234+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
107+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
113+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
385+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
41+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
83+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
26+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
89+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
85+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
44+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
181+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
133+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9660+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1542+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1594+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie