Buijs ziet maatschappelijk probleem: “Is trainersbaan Fortuna minder eervol dan Real Madrid?”

Foto: Buijs ziet maatschappelijk probleem: “Is trainersbaan Fortuna minder eervol dan Real Madrid?”

Danny Buijs hoopt als trainer nog eens in de top van het betaalde voetbal te kunnen werken. Toch is dat voor de oefenmeester van Fortuna Sittard geen doel op zich, die het ook uitstekend naar zijn zin heeft bij de Limburgers. Voor Buijs draait het om gelukkig zijn en speelt status voor hem een veel minder belangrijke rol.

Status onbelangrijk voor Buijs

“In Nederland lijkt het of steeds meer mensen vinden dat je geslaagd bent in het leven als je een dikke auto onder je kont hebt en een grote horloge om je pols draagt”, vertelt Buijs in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Ben je minder wanneer je later geen directeur, maar timmerman wordt en in een Opel Corsa rijdt? Is trainer zijn van Fortuna – een mooie, leuke club met fantastische mensen – minder eervol dan trainer zijn van Real Madrid?

De 44-jarige oefenmeester stelt dat het niet altijd meer, meer, meer hoeft te zijn en wijst onder meer op een aantal voorbeelden met de verantwoordelijken bij Chemours, dat jarenlang giftige stoffen uitstoot, en de toeslagenaffaire. “Macht, rijkdom; het haalt vaak het slechtste in mensen naar boven”, concludeert Buijs. “Kan ik heel moeilijk verdragen. Als ik op dat soort onrecht stuit, die waanzin voorbij zie komen op tv, maakt dat iets heel strijdvaardigs in me los. Ja, dan voel ik spontaan weer de vechter Danny in me opborrelen.”

Volgens Buijs zijn mensen met de beste baan of veel geld vaak de minst leuke mensen. De oefenmeester zegt zelf te hebben geleerd om open te staan voor anderen, hoe anders ze ook zijn. “Van die variëteit aan karakters een eenheid maken, dat vind ik nou een van de leukste dingen van het trainersvak.”

Ben jij het eens met Buijs?

  • Ja, hij heeft gelijk
  • Nee, zijn kritiek is niet terecht
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie