Bosz: ‘Vroeger schold ik dan wel eens’

Foto: Bosz: ‘Vroeger schold ik dan wel eens’

Peter Bosz is erg benieuwd naar hoe zijn PSV zich gaat presenteren tegen Almere City zaterdagavond, na afgelopen woensdag hard onderuit te zijn gegaan tegen Arsenal (4-0). Het wordt een heel ander soort uitdaging voor zijn spelers in het Yanmar Stadion.

PSV-trainer vindt dat schakelen tussen Arsenal en Almere geen probleem mag zijn

Maar wie mentaal niet goed genoeg is om te kunnen schakelen tussen Arsenal en Almere, is volgens Bosz niet geschikt voor topvoetbal. “Vroeger als speler hielp ik in zo’n situatie soms een handje en schold ik weleens als medespelers niet mee wilden of konden. (…) Deze wedstrijd is niet te vergelijken met wat we van de week hebben meegemaakt. Maar dat we kort moeten dekken? Dat moet ook in Almere. Zij hebben hun systeem veranderd en Alex Pastoor is nu met vijf man achterop gaan spelen”, vertelt Bosz op de persconferentie vrijdag, geciteerd door het Eindhovens Dagblad.

“Als speler vond ik dat geen enkel probleem, de mindset veranderen. En ik kan me ook moeilijk in spelers verplaatsen als dat wel zo is. Er is ook nu geen enkel excuus en we moeten winnen. Dit is wat ik verwacht van spelers als ze bij een topclub zitten. We willen twee keer spelen per week. Dat brengt de verplichting mee om de nationale competitie niet te verwaarlozen. Dat hebben we tot nu toe ook niet gedaan. We hebben vier Europese wedstrijden al gespeeld en altijd goed gereageerd. De brede selectie draagt daaraan bij.”

Geen excuses

Van excuses wil hij niets weten. “Ik vind dat wij verplicht zijn om te winnen, als topclub zijnde. Of we nou wel of niet uit een Europese wedstrijd komen. Dit zijn andere krachtsverhoudingen en ik had dit ook gezegd als we tegen een andere tegenstander hadden gespeeld. Twee dagen om te herstellen is weinig, maar we zijn fit genoeg”, aldus Bosz tot slot.

Gaat PSV winnen in Almere?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie