Borst kraakt Oranje-dissonant: ‘Onbegrijpelijke keuze van Koeman’

Foto: Borst kraakt Oranje-dissonant: ‘Onbegrijpelijke keuze van Koeman’

Kenneth Taylor kende een uiterst ongelukkige wedstrijd tegen Frankrijk. De middenvelder van Ajax werd in de eerste helft al uit zijn lijden verlost door bondscoach Ronald Koeman en moest daarin plaats maken voor Wout Weghorst. Hugo Borst snapt echter niet dat Koeman überhaupt ervoor gekozen heeft om met Taylor te starten.

Belachelijke beslissing Koeman

In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Borst zich kritisch uit over de keuze van Koeman. “Ik kon mijn gedachten over de bondscoach en, bijvoorbeeld, zijn keuze voor Kenneth Taylor niet van me af zetten.” Een beslissing die volgens Borst onbegrijpelijk te noemen valt. “Driekwart Nederland – kenners en niet-kenners – vindt Kenneth Taylor (nu even) niet geschikt voor het Nederlands elftal. Toch stelt Ronald Koeman hem op. Dat zou je sterk kunnen noemen: tegen de verdrukking in je eigen overtuiging laten domineren.”

Borst vindt dan ook niet dat Taylor de kwaliteiten in huis heeft van een topspeler. “Zelfs in bloedvorm is hij geen buitencategorie. En helemaal nu: de Ajacied is het hele seizoen niet in vorm.” Dat Taylor bij Ajax veelal in de basis staat moet voor Koeman geen reden zijn om de middenvelder ook op te stellen in Oranje vindt de voetbaljournalist. “Ik denk omdat hij zo’n typische trainersvoetballer is. Aan hem kleeft sinds hij in de jeugd bij Ajax indruk maakte en doorbrak een zweem van betrouwbaarheid. Zijn basisvaardigheden zouden zo goed zijn.”

Kritiek op Taylor

Volgens Borst was het opstellen van Davy Klaassen een logischere keuze geweest en mag dat Koeman aangerekend worden. Taylor moet in ieder geval niet meer worden opgesteld stelt de columnist. “Hij grossiert in het maken van verkeerde keuzes, leidt meer balverlies dan ooit en los van een assist, een doelpuntje en een geslaagd passje zien we een onzekere jonge voetballer.” Dat de middenvelder bij Ajax ook nog op een basisplaats kan rekenen snapt Borst ook helemaal niets van. “Gek genoeg liep Alfred Schreuder en loopt John Heitinga met hem weg. Tot ergernis van driekwart Amsterdam, dat dit seizoen toch al mokkend in het leven staat.”

Eindigt Nederland tegen Gibraltar in 10-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Komt Taylor kwaliteit tekort voor Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, die komt er wel
860+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie