Borst: ‘Halve finaleplaats Spakenburg is helemaal geen sprookje’

Foto: Borst: ‘Halve finaleplaats Spakenburg is helemaal geen sprookje’

Ajax, Feyenoord, PSV en SV Spakenburg haalden de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Laatstgenoemde rekende met FC Utrecht af en wacht nu een thuiswedstrijd tegen PSV.

“Ajax, Feyenoord, PSV én Spakenburg. Dik verdiend hoor, maar het is natuurlijk helemaal geen sprookje”, opent Hugo Borst zijn column voor het Algemeen Dagblad. “Voor het aanzien van het profvoetbal in Nederland sta je met Spakenburg bij de laatste vier voor aap. Het had FC Groningen moeten zijn of FC Utrecht. Al werden die clubs overtuigend verslagen.”

PSV-thuis

Onder meer trainer Chris de Graaf en smaakmaker Vince Gino Dekker hoopten op Feyenoord-uit, maar het werd dus PSV-thuis. “Vanaf nu wordt het spannend”, zegt Borst. “Stel dat het slappe PSV in de halve finale verliest, dan speelt Spakenburg de finale van de KNVB Beker in de Kuip. Die wedstrijd is op zondag. En in de statuten van de christelijke club staat dat zondag een rustdag is, de dag des Heeren. Dan ga je naar de kerk, desnoods twee keer en verder voer je niets uit. Voetballen is al helemaal uit den boze.”

Spakenburg liet al weten dat het zeker met de KNVB in gesprek wil gaan over een verplaatsing van de finale naar een zaterdag, mocht PSV uitgeschakeld worden. Borst besluit: “Op 30 april staat de finale gepland. Ik wed dat de KNVB de Spakenburgse zondagsheiliging zal eerbiedigen..”

NEC Nijmegen
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 12:10.

Eens met Borst?

  • Ja
  • Nee
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie