Blunderende Van Drongelen completeert HSV-nachtmerrie: geen promotie

Een tijdje terug zag het er nog zeer rooskleurig uit voor Hamburger SV, dat op een terugkeer in de Bundesliga afstevende. Maar vandaag greep de gevallen topclub definitief naast een promotieticket.

Een gelijkspel tegen middenmoter SV Sandhausen had nog deelname aan de nacompetitie om promotie/degradatie naar het hoogste niveau betekend, maar ook dát lukte niet. In het eigen Volksparkstadion kwam Sandhausen al na 13 minuten spelen op voorsprong door een ongelukkige eigen goal van Rick van Drongelen. De Nederlander was acht minuten later ook nog eens betrokken bij de 0-2, van Kevin Behrens. Later viel Van Drongelen tot overmaat van ramp geblesseerd uit.

Na de theepauze kwam HSV dankzij een makkelijk gegeven penalty nog wel tot de aansluitingstreffer, maar in de slotfase slachtte Sandhausen de Rothöse alsnog af: het liep uit tot 1-5. En daardoor gaat 1. FC Heidenheim, ondanks een harde 3-0 nederlaag in Bielefeld vandaag, naar de play-offs om promotie. Arminia en VfB Stuttgart promoveren direct. HSV moet het, mede doordat er maar 3 van de laatste 11 wedstrijden gewonnen werden, gaan doen met nóg een jaar op het tweede niveau van Duitsland.

Had jij HSV graag terug in de Bundesliga gezien?