‘Billenknijpen, gebeuren altijd weer gekke dingen’

Foto: ‘Billenknijpen, gebeuren altijd weer gekke dingen’

De komende uren worden nog erg spannend voor iedereen die PSV een warm hart toedraagt, want Cody Gakpo zou nog wel eens kunnen gaan vertrekken. Icoon Willy van de Kerkhof hoopt in ieder geval dat een afscheid nog eventjes uitblijft.

“Kwaliteit heeft Cody ontegenzeggelijk, maar ik denk dat hij nog wel een paar stappen moet maken, voordat hij de topspeler is, die wij in hem zien. Die stappen kan hij het beste bij PSV zetten. Dit seizoen kan hij doorgroeien naar de Europese top en dan is het volgende zomer vroeg genoeg om de stap omhoog te maken. Bij PSV heeft hij de zekerheid van speeltijd, terwijl je dat bij een nieuwe club maar moet afwachten. Dat is een groot risico met het oog op het WK”, vertelt Van de Kerkhof in De Telegraaf.

“Als je de kans hebt om een WK te spelen, moet je daar alles voor doen, want een WK meemaken is maar voor weinigen weggelegd. En je hebt bij Wijnaldum kunnen zien, dat je er zomaar uit kunt vallen bij Louis van Gaal als je een verkeerde keuze maakt. Het is wel heel spannend. Het wordt nog een paar dagen billenknijpen, want op het laatst gebeuren er altijd weer gekke dingen. Maar ik hoop en verwacht, dat Gakpo blijft en dat hij met PSV om de titel gaat spelen.”

Jan Heintze

Een andere voormalig PSV’er, Jan Heintze, is het met Van de Kerkhof eens, maar plaatst gelijk ook een kanttekening: “In principe zou het beter voor zijn ontwikkeling zijn om nog een jaar te blijven, maar als je een heel goede aanbieding krijgt, is het natuurlijk moeilijk om nee te zeggen. Het is voor alle partijen lastig. Als er op het laatste moment nog een bod komt, kan PSV zijn poot stijf houden, zoals ze bij mij hebben gedaan, toen ik op latere leeftijd nog naar Arsenal kon, wat al van jongs af aan mijn favoriete club was. Maar dan loop je het risico op een ontevreden speler. Dat wil je ook niet als club.”

TIP: 4.70x je inleg als Gakpo vanavond de 1-0 scoort tegen Volendam!

Gaat Gakpo nog vertrekken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie