Bijlow over Oranje-uitverkiezing: ‘Heb een tandje bij moeten zetten’

Foto: Bijlow over Oranje-uitverkiezing: ‘Heb een tandje bij moeten zetten’

Justin Bijlow moest in september nog de interlands tegen Polen en België aan zich voorbij laten gaan, maar werd afgelopen vrijdag wel opgeroepen voor het WK in Qatar. De doelman van Feyenoord was opgelucht zijn naam te zien bij de WK-selectie en zegt in gesprek met Voetbal International er de afgelopen maanden hard voor gewerkt te hebben.

Bijlow erkende in gesprek met het weekblad dat een teleurstelling was dat hij in september niet mocht komen opdraven. “Toen wist ik wel dat ik keihard zou moeten werken en er alles aan moest doen om nu wel te worden geselecteerd. Ik moest een tandje bijzetten. Niet altijd makkelijk, maar het is wel het enige dat je kunt doen. Ik heb me veel gericht op mijn verbeterpunten.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Verbeterpunten Bijlow

De doelman geeft aan dat hij goed heeft geluisterd naar keeperstrainer Frans Hoek, die hem de verbeterpunten heeft voorgeschoteld. “Denk bijvoorbeeld aan ballen achter de verdediging. Uit mijn doel komen is een van mijn sterke punten, dat ik er kort op zit, maar in het begin van het seizoen waren er nog weleens twijfelmomenten. Dat is er nu uit. Ook hoge ballen gaan beter dan begin dit seizoen.”

Daarnaast is Bijlow ook Feyenoord dankbaar. “De fysieke trainers, de medische staf, de keeperstrainer, ik heb daar echt een geweldig team om me heen. En mijn familie ben ik dankbaar, die steunen me altijd, net als mijn vrienden. Drie vrienden zijn ook topsporter. Zij doen aan vechtsport, met hen heb ik ook getraind de afgelopen tijd.” Volgens Bijlow heeft dat laatste hem heel erg geholpen om zijn gedachten te kunnen verzetten en heeft hem dat ook aan deze plek geholpen.

Eerste doelman Bijlow

De Feyenoord-goalie wilde tegenover Voetbal International nog niet ingaan op de positie van eerste doelman op het WK in Qatar. ” ik heb me daarvoor proberen af te sluiten. Ik kreeg wel wat mee van de speculaties. Vrienden zeiden het ook vaak tegen me: “Je moet wel mee, hè.” Maar ik heb me zoveel mogelijk op mijn eigen prestaties proberen te richten. Dat was ook nodig, want met Feyenoord hebben we nog heel belangrijke wedstrijden moeten spelen. Donderdag tegen Cambuur, zondag tegen Excelsior. Daardoor heb ik pas maandagochtend echt de knop kunnen omzetten van Feyenoord naar Oranje. Nu kan ik me echt volle bak op Qatar richten. Ik heb er ook echt zin in.”

Moet Bijlow eerste keeper worden op het WK?

  • Ja
  • Nee, Pasveer
  • Nee, Noppert
108+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie