Berghuis vertelt na Klassieker ‘wat zijn hart zegt’

Foto: Berghuis vertelt na Klassieker ‘wat zijn hart zegt’

Ajax ging gisteren kopje onder in De Klassieker tegen Feyenoord (2-3) en staat nu zes punten achter zijn concurrent in de strijd om het Eredivisie-landskampioenschap. Steven Berghuis denkt niet dat de titel nog naar de Johan Cruijff ArenA gaat…

Steven Berghuis gelooft niet meer in titelkansen Ajax

De middenvelder speelde een goede eerste helft, maar deelde na de pauze in de Amsterdamse malaise. Na afloop toog hij naar de camera van ESPN voor een interview: “We begonnen de tweede helft al een beetje halfslachtig en dat begin (de snelle 2-2 na rust, red.) geeft Feyenoord natuurlijk een beetje brandstof en neemt dat bij ons weg. Je merkt dat ze na rust heel veel vertrouwen hebben en wij wat minder. Lang denk je dat het 2-2 gaat worden, maar dan pakken ze hem uit een standaardsituatie weg.”

“Wat zegt je hart?”, vroeg interviewer Hans Kraay jr. naar de titelkansen van Ajax. “Als je reëel bent met het programma van beide teams wordt het heel moeilijk om in te halen, maar je weet nooit”, antwoordde Berghuis. “We gaan er alles aan doen om onze wedstrijden te blijven winnen. Feyenoord is ook gewoon in goeden doen. Soms geef je ook de credits aan de tegenstanders. Gefeliciteerd.”

‘Berghuis als een van de weinigen wél goed’

In de studio van het bovengenoemde medium liet analyticus Karim El Ahmadi vervolgens weten over Berghuis: “Hij was een van de weinigen die de eerste helft heel goed speelde, vooral aan de bal. Misschien had hij wat vaker de lijnen uit kunnen zetten om de bal bij Bassey op te halen, want die zag er telkens heel slecht uit omdat hij steeds alleen stond. Als je dan de hele tijd moet gaan schuiven: dat hoort niet.

Geloof jij nog in een titel voor Ajax?

  • Ik wel
  • Ik niet
2516+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie