Bayern verspeelt ‘Der Klassiker’-zege in extremis

De Duitse klassieker tussen Borussia Dortmund en Bayern München is zaterdagavond onbeslist gebleven. Der Rekordmeister verspeelde in extremis een voorsprong: 2-2.

De Bundesliga-kraker leverde ook een Nederland onderonsje op. Matthijs de Ligt mocht starten namens Bayern en kreeg daardoor onder meer te maken met Donyell Malen, die bij Dortmund mocht starten. Laatstgenoemde zorgde voor rust meermaals voor dreiging. Het was mede aan doelman Manuel Neuer te danken dat de voormalig PSV-aanvaller niet wist af te ronden.

Waar Malen en zijn teamgenoten van Dortmund er niet in slaagden om doel te treffen, daar nam Bayern wel de leiding. In het hol van de leeuw drukte Leon Goretzka succesvol af na voorbereidend werk van de jonge smaakmaker Jamal Musiala: 0-1. Dat was ook het enige doelpunt in de eerste 45 minuten.

Na rust kreeg Sadio Mané de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. De Senegalees kopte echter naast. Het bleek uitstel van executie voor Dortmund, dat door toedoen van Leroy Sané uit wist te lopen naar 0-2. De Ligt liep daarna fysieke schade op en moest zich laten vervangen door een andere oud-Ajacied: Noussair Mazraoui. Ook Malen ging voortijdig naar de kant.

Dortmund maakte het nog wel spannend. Youssoufa Moukoko verkleinde de marge en zorgde daarmee voor een interessante slotfase, waarin Bayern daadwerkelijk door de knieën ging. Kingsley Coman kreeg in blessuretijd een tweede gele kaart alvorens Anthony Modeste de 2-2 tegen de touwen werkte.

Scoreverloop: 0-1 (3′) Leon Goretzka, 0-2 (53′) Leroy Sané, 1-2 (74′) Youssoufa Moukoko, 2-2 (90′) Anthony Modeste

TIP: Eindigt Plzen-Bayern in 0-4? Win negen keer je inleg via Unibet!