Bassey: “Mijn moeder is bezorgd. Ze belt”

Foto: Bassey: “Mijn moeder is bezorgd. Ze belt”

Calvin Bassey kreeg veel kritiek in zijn eerste maanden bij Ajax, maar de peperdure verdediger is nooit wanhopig geworden. Hij doet er alles aan om de critici het ongelijk te bewijzen.

Bassey duwt prijskaartje van zich af

In de Volkskrant spreekt Bassey zich uit: “Toen ik veel kritiek kreeg probeerde ik te vermijden dat die in mijn hart ging zitten. Want dan zou ik gaan geloven wat ze zeiden. In plaats daarvan dacht ik: ik zou niet bij Ajax zijn als ik geen goede speler was. Aan mijn prijskaartje (23 miljoen euro, red.) kan ik niets doen. Ajax wilde mij, ik ben in ontwikkeling, net als de rest van ons team.”

De international van Nigeria probeert de glimlach intact te houden. “Op het moment dat de lach van mijn gezicht verdwijnt, stop ik met voetbal”, aldus Bassey, die desondanks niet kan ontkennen dat de kritiek hem en zijn familie heeft geraakt. “Honderd procent. Mijn moeder krijgt screenshots met kritiek. Ze is bezorgd. Ze belt. Ze weet niet hoe het werkt. Ze denkt: ze vinden mijn zoon niet goed.”

Bassey stelt dat ‘bijna alles’ beter kan aan zijn spel. Toch maakt hij zich niet ongerust. “Daarom koos ik voor Ajax.” De verdediger wees zelfs een Premier League-avontuur af. “Maar ik wilde iets doen wat ongewoon voor me was. De stijl van spelen, de samenhang, de techniek. Als je voor Ajax kunt spelen, kun je overal op de wereld spelen.”

Wint Ajax met 2-0 van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij slagen bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie