‘Barcelona kijkt om zich heen voor aanwinsten op het middenveld’

Foto: ‘Barcelona kijkt om zich heen voor aanwinsten op het middenveld’

Door de ernstige blessure van Gavi is Barcelona weer op de markt voor een middenvelder. Eerder heeft voorzitter Joan Laporta aangegeven dat de club in de winter opzoek is naar een speler die er direct staat. Het kan dan gaan om een huurdeal, al behoort een definitieve overname natuurlijk ook tot de opties. Barcelona heeft verschillende spelers op het oog. Zo wordt er gekeken bij de directe concurrent, maar ook in Engeland.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Middenvelder van Girona of van Aston Villa?’

De gedroomde kandidaat om het middenveld van Barcelona te versterken is Douglas Luiz. De Braziliaan is een van de belangrijkste spelers achter de opkomst van Aston Villa in de Premier League. Kijkend naar volgend seizoen, dan is dit de ideale kandidaat volgens SPORT. Deco is bij Barcelona de persoon die de transfers moet bewerkstellen. De Portugees is volgens het Spaanse medium al meerdere keren naar Engeland geweest om Luiz te bekijken. Volgens Transfermarkt heeft de Braziliaanse middenvelder nu een marktwaarde van 60 miljoen euro. Aston Villa zou daarentegen niet genoegen nemen met een bedrag onder de 100 miljoen. Daardoor is een transfer in de winter onmogelijk voor Barcelona.

Een ander medium meldt juist dat Barcelona bij Girona wil shoppen en daar Aleix García wil oppikken. Jijantes geeft aan dat de middenvelder 20 miljoen zou moeten kosten. Dit is de clausule die in zijn contract staat. Doordat Barcelona in de winter al 30 miljoen euro heeft uitgegeven aan Vitor Roque moeten er eerst spelers vertrekken bij de Catalanen voordat García kan worden betaald. Oriol Romeu zou dan weer mogen vertrekken bij Barcelona en kan terugkeren bij Girona, waar hij eerder deze zomer vandaan werd gehaald. Romeu begon goed bij Barcelona, maar is steeds lager op de lijst van Xavi komen te staan.

Wie moet Barcelona halen

  • García is een prima optie
  • Douglas Luiz is inderdaad de ideale versterking
  • Het maakt niet uit, Barcelona heeft toch geen geld
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie