Barcelona bevestigt komst Eric García

Foto: Barcelona bevestigt komst Eric García

Eigenlijk wisten we al veel langer dat Eric García een contract bij FC Barcelona zou gaan ondertekenen, maar op dinsdagochtend is dat ook officieel bekend geworden. De Catalanen hebben de komst van de jonge Manchester City-verdediger wereldkundig gemaakt.

De Spanjaard ondertekent een contract tot medio 2026 in het Camp Nou-stadion en krijgt een transferclausule ter waarde van liefst 400 miljoen euro. Hij laat kort weten: “Ik ben zeer blij weer thuis te zijn.”

Voetbal International schrijft over Barça-aanwinst: “García werd geboren in Barcelona en sloot al op zevenjarige leeftijd aan in La Masía, de opleiding van de Catalanen. Na negen jaar liet hij zijn geliefde club achter zich omdat hij weinig perspectief zag op een doorbraak in de hoofdmacht. Pep Guardiola bood hem wél die kans. De Spanjaard overtuigde García om naar Manchester City te komen en daar veroverde de centrumverdediger nog voor zijn twintigste verjaardag een basisplaats. Door blessureleed, maar ook door de komst van Rúben Dias kwam García dit seizoen minder aan spelen toe.”

De verdediger kondigde in het afgelopen weekend al aan dat hij bij Barça zou gaan tekenen: “Ik heb goed over mijn toekomst nagedacht en over wat het beste zou zijn. Ik vind dit wel een moedige beslissing van mezelf, maar ik ben ervan overtuigd dat dit de beste stap is.”

Home is where the heart is. pic.twitter.com/FQRV2L4n4R

— FC Barcelona (@FCBarcelona) June 1, 2021

Goede speler voor Barça?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie