‘Barça bedenkt plan om begeerde international te strikken’

Foto: ‘Barça bedenkt plan om begeerde international te strikken’

FC Barcelona lijkt hard op weg naar de Spaanse titel dit seizoen. Om ook volgende jaargang goed voor de dag te komen kijken trainer Xavi en co al naar versterkingen voor komende zomer. Men is weer uitgekomen bij een oude bekende.

Olmo terug naar Barcelona?

De Barça-selectie telt een aantal jonge sterren die alleen maar beter zullen worden, maar in de breedte er nog wel iets bij. Voor op het middenveld denken de Catalanen al een tijdje aan Dani Olmo. De Spanjaard is een jeugdproduct van de club en heeft bij het Duitse RB Leipzig nog een verbintenis tot medio 2024. In Barcelona zouden ze een plannetje hebben om Olmo binnen te halen, daarbij rekening houdend met de financiële situatie van de club.

Mundo Deportivo weet dat Barça Olmo heeft gevraagd om zijn contract in Leipzig niet te verlengen. Zo zou hij in de zomer van 2024 transfervrij de overstap kunnen maken naar de Blaugrana. De speler en Barça zouden naar verluidt met elkaar gesproken hebben tijdens het WK in Qatar, waar Olmo actief was met de Spaanse nationale ploeg.

Leipzig wil cashen

Leipzig probeert er dan weer voor te zorgen dat Olmo zijn contract wél verlengt, zodat het nog een transfersom kan vangen. De middenvelder is volgens Transfermarkt momenteel 40 miljoen euro waard, een som die Barcelona zich momenteel niet kan veroorloven. Daarnaast krijgt de Liga-koploper mogelijk te maken met kapers op de kust, die financieel meer te besteden hebben.

Zie je in Olmo een vaste kracht voor Barça?

  • Echt wel
  • Nee, eigenlijk niet
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie