AZ morst dure punten bij tiental FC Volendam

AZ heeft zaterdagavond een pijnlijke nederlaag voorkomen in de Eredivisie. De Alkmaarders knokten zich tegen degradatiekandidaat FC Volendam naar een 1-1 gelijkspel.

AZ scoorde vorige week aan de lopende band in het thuisduel met FC Utrecht (5-5), maar werd in de eerste helft tegen Volendam bijna niet gevaarlijk. Verder dan een tevergeefse penaltyclaim van Vangelis Pavlidis kwam de formatie uit Alkmaar niet. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de Volendammers.

In de tweede helft lukte het AZ maar niet om lekker in de wedstrijd te komen. Opnieuw claimden de bezoekers een penalty, maar ook Jesper Karlsson kreeg een ‘nee’ te horen. Aan de andere kant ging het zelfs helemaal mis: een vrije trap werd door het hoofd van Xavier Mbuyamba tot doelpunt gepromoveerd.

Het door blessures geteisterde AZ werd een kwartier voor tijd geholpen door de rode kaart van Gaetano Oristanio, die een harde tackle maakte. De Alkmaarders kregen zodoende de kans om een heus slotoffensief te ontwikkelen. Met enig fortuin maakte Jens Odgaard de 1-1, maar verder kwam de titelkandidaat niet.

Scoreverloop: 1-0 (62′) X. Mbuyamba, 1-1 (83′) J. Odgaard