Audiofragment van VAR-blunder bij Liverpool openbaar

Foto: Audiofragment van VAR-blunder bij Liverpool openbaar

De Engelse scheidsrechterscommissie PGMOL heeft het audiofragment van de VAR naar buiten gebracht uit het duel tussen Tottenham Hotspur en Liverpool. Daarin is duidelijk de miscommunicatie tussen de arbitrage te horen.

Grote blunder treft Liverpool

Waar de Londenaren dit weekend wonnen, had Liverpool minimaal een punt verdiend. Het was namelijk Luis Díaz die zijn doelpunt onterecht zag afgekeurd worden. De scheidsrechter op het veld floot in eerste instantie voor buitenspel, maar de VAR kwam er al snel achter dat dit een verkeerde beslissing was.

Darren Engeland was er echter van overtuigd dat de treffer wél was toegewezen en gaf dan ook ‘check completed’ door aan de scheidsrechter. Het spel ging daarom door met een vrije trap op de speelhelft van Tottenham Hotspur, terwijl Liverpool dacht dat het inderdaad om een buitenspelval ging.

Achter de schermen werd de VAR binnen enkele seconden gewezen op de verkeerde beslissing, maar deze kon vervolgens niet meer terug omdat het spel al een vervolg had gekregen. Zo kon het gebeuren dat de videoscheidsrechter pijnlijk in de fout ging en Liverpool in de topper een punt werd afgenomen.

Geen wedstrijd voor Engeland en Cook

England en zijn assistent Dan Cook kregen begin deze week al te horen dat ze aankomend weekend nergens worden ingedeeld, om hen zo uit de wind te houden en de situatie verder te onderzoeken. Jürgen Klopp en meerdere spelers van Liverpool waren na afloop van het duel met Tottenham Hotspur woedend op de VAR.

Is de VAR een goed systeem?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie