Arne Slot doet transfervoorspelling

Foto: Arne Slot doet transfervoorspelling

Arne Slot heeft na ‘een lekkere vakantie’ het vizier weer gericht op het voetbal. De Feyenoord-trainer staat weer op het veld en schoof maandagavond aan bij de NOS om het WK-duel van Brazilië tegen Zuid-Korea te analyseren.

Slot is blij dat hij een serieuze vakantie kon nemen. “Het was wat anders dan in de zomer, want toen hadden we een enorm drukke transferzomer bij Feyenoord. Dan heb je als hoofdtrainer ook niet al te veel rust. Nu verwacht ik niet dat we veel mutaties in de selectie krijgen, dus heb ik echt van de vakantie kunnen genieten”, vertelde de oefenmeester.

De Feyenoord-trainer liet het voetbal niet helemaal los. “Als er een WK gaande is en je bent ook nog gek van voetbal, dan lukt dat nooit compleet. Wel wat meer dan afgelopen zomer.” Die focus neemt nu natuurlijk toe. “We hebben natuurlijk nog één speler die nog op het WK actief is (Justin Bijlow, red.) en we hopen dat dat nog heel lang gaat duren.”

Voor- en nadelen

Feyenoord kan met een grotendeels complete selectie de voorbereiding hervatten. Of dat een voordeel is? “Ik denk dat iedereen graag de topscorer van het Nederlands elftal in zijn team wil hebben. Ik had het niet vervelend gevonden als een speler van Feyenoord op dit moment de topscorer van Oranje was geweest. Dan had ik hem met alle liefde eventjes niet op de training gehad. Ook daarvoor geldt dat je voor- en nadelen hebt.”

Toch ziet Slot wel degelijk voordelen. “Omdat wij ons team pas zo laat bij elkaar hebben gekregen. We hebben heel veel wedstrijden moeten spelen in de competitie en in de Europa League, zoals iedereen eigenlijk. We hebben dus weinig trainingstijd gehad. Dan heb je dus ook weinig ruimte om spelers echt te ontwikkelen, maar nu hebben we tijd om ook echt te gaan trainen. Die tijd zullen we dan ook gaan gebruiken.”

Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Waar is een extra aanwinst gewenst?

  • Achterin
  • Op het middenveld
  • In de aanval
1338+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie