Argentijnse bondscoach heeft tactisch nog knopen door te hakken

Foto: Argentijnse bondscoach heeft tactisch nog knopen door te hakken

De Argentijnen lijken het spelplan voor de WK-kwartfinale tegen Nederland nog niet helemaal uitgedacht te hebben. Veel zal daarbij afhangen van de beschikbaarheid van een aantal belangrijke pionnen.

Woensdag experimenteerde bondscoach Lionel Scaloni op de training nog met een 5-3-2-systeem. Normaliter kiest hij echter voor de gebruikelijke formatie met vier verdedigers. “Hoe we morgen spelen, hangt af van hoe het met De Paul en Di María gaat. We zullen vandaag tijdens de laatste training kijken hoe het gaat”, laat Scaloni weten op de vooruitblikkende persconferentie. Rodrigo De Paul en Ángel Di María zijn vraagtekens voor de clash met Oranje.

Mooie wedstrijd

Ongeacht wie er op het veld staan, Argentinië zal vrijdagavond alles geven. “Nederland is een erg uitgebalanceerde ploeg, waarin iedereen verdedigt en aanvalt zoals dat in het moderne voetbal gaat”, blikte de keuzeheer vooruit. “Het zal een mooie wedstrijd worden, want beide teams willen aanvallen zonder hun defensie te verwaarlozen.”

In 2014 zegevierden de Argentijnen in de halve finale na strafschoppen tegen het Nederlands elftal, destijds ook al met Louis van Gaal aldus bondscoach. Scaloni hoopt dat het dit keer niet tot strafschoppen komt. “Ze hebben gisteren op penalty’s geoefend, maar laten we hopen dat het niet zover komt en dat we daarvoor al door zijn. Maar als het zover komt, zijn we er klaar voor.”

Zie jij Argentinië als favoriet vrijdag?

  • Ja, toch wel
  • Nee, daarvoor spelen ze te matig
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie