Álvarez: ‘Voor deze positie heeft Ajax mij ooit gehaald’

Foto: Álvarez: ‘Voor deze positie heeft Ajax mij ooit gehaald’

Door de schorsing van Devyne Rensch koos Ajax-trainer Alfred Schreuder ervoor om Edson Álvarez een linie terug te schuiven. De Mexicaan kon terugkijken op een sterke wedstrijd tegen Feyenoord en onthulde na afloop van het duel dat de Amsterdammers hem eigenlijk ook voor de positie van centrale verdediger hebben opgehaald.

“Ajax heeft mij ooit voor die positie aangetrokken”, vertelde Álvarez, geciteerd door het Algemeen Dagblad op de persconferentie na afloop van De Klassieker. Maar uiteindelijk ben ik op het middenveld beland. Ik speel waar de trainer me nodig heeft. Het belangrijkste is dat we snel weer een wedstrijd gaan winnen. Daarna moeten we een serie met goede resultaten neerzetten. Dan kan het zeker nog een mooi seizoen voor ons worden.”

Hoopvolle Álvarez

Ondanks de magere resultaten van de afgelopen weken ziet de Mexicaan voldoende aanknopingspunten voor de komende weken. “Als je ons afgelopen week zag trainen… Dat zag er echt heel goed uit. Maar dat moeten we ook tijdens wedstrijden laten zien. Zo snel als mogelijk. Ik denk dat we het in de tweede helft beter deden. We hebben gestreden en hadden uiteindelijk misschien wel meer dan een gelijkspel verdiend.”

Voor de verdediger annex middenvelder was het de eerste Klassieker met publiek. De Mexicaan heeft echter eerder met het bijltje gehakt om in een vijandige sfeer te spelen. “Ik heb in Mexico ook wel eens in deze sfeer gevoetbald. Daar kan ik wel van genieten. Het is vijandig en je merkt dat de mensen tegen je zijn. Dat maakt mij misschien wel sterker.”

Eindigt Ajax tegen FC Volendam in 5-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Waar komt Álvarez volgens jou het beste tot zijn recht?

  • Centraal achterin
  • Op het middenveld
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie