“Alfred Schreuder een softie? Verre van dat”

Foto: “Alfred Schreuder een softie? Verre van dat”

Alfred Schreuder kan op begrip rekenen na zijn tirade op de persconferentie van zondagavond. De Ajax-trainer haalde fel uit naar de media en liet zich tussen de regels door ook kritisch uit over de clubleiding.

Henk ten Cate werkte bij NAC Breda jarenlang samen met Schreuder, die onder hem een ‘fantastische aanvoerder’ was. “Een softie? Verre van dat”, stelt de Amsterdammer in Rondo. “Ik zei dus tegen hem: ‘Als je merkt dat het op een bepaald moment niet loopt, grijp dan in. Ik kijk vanaf de kant wel.’ Als het niet goed was, zou ik het herstellen. Zo’n verhouding hadden wij met elkaar.” 

“Als er een speler is van wie ik verwachtte dat hij trainer zou worden, dan was hij het. Hij was ook heel erg bezig met oefenvormen”, vervolgt Ten Cate, die wel kan begrijpen waarom Schreuder zo fel reageerde na de 7-1 overwinning op Excelsior. “Als je integriteit ter discussie wordt gesteld, heb je het recht om te reageren. En dat gebeurt hier.”

Youri Mulder, die bij FC Twente als assistent met Schreuder werkte, was verrast door diens actie. “Maar ik heb wel in de kleedkamer gemerkt dat hij kan optreden. Dat gevoel had ik bij hem hier. Iemand die zijn elftal streng toespreekt, of zijn kinderen. Maar dit zijn journalisten, dat is wel wat anders. In het topvoetbal gebeurt het dat er onwaarheden worden verteld.”

TIP: Eindigt Ajax-Liverpool gelijk? Win 4,25 keer je inleg via Unibet!

Is Schreuder onderschat?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie