‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’

Foto: ‘Ajax zet in op buitenlandse toptrainer als opvolger Schreuder’

Ajax wil hoge ogen gaan gooien bij het binnenhalen van een opvolger voor de ontslagen Alfred Schreuder. Volgens TyC Sports is het oog gevallen op niemand minder dan Marcelo Gallardo.

De 47-jarige Gallardo zit momenteel zonder club nadat zijn dienstverband bij River Plate eind vorig jaar tot een einde kwam. Met de Argentijnse grootmacht won hij tussen 2014 en 2022 maar liefst veertien (!) prijzen, waaronder tweemaal de Copa Libertadores. Het afgelopen seizoen in Argentinië had Gallardo nog de beschikking over (inmiddels) grote namen als Julian Álvarez en Enzo Fernández.

Tot dusver vielen er al een hele hoop namen, waaronder Peter Bosz, Luis Enrique, Marcelo Bielsa, Kasper Hjulmand, Mauricio Pochettino, Zlatko Dalic en Louis van Gaal. Maar Zuid-Amerikaanse media claimen nu dus dat de keuze zou zijn gevallen op Gallardo.

Ajax als eerste Europese trainersjob?

In 2021 werd Gallardo nog bijna de opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar uiteindelijk besloot hij toch om nog even bij RIver Plate te blijven. Inmiddels is hij vrij om te gaan en staan waar hij wil. Naast River Plate heeft de voormalig speler van onder meer AS Monaco, Paris Saint-Germain en DC United ook nog een jaartje Club Nacional in Uruguay geleid.

Bronnen melden dat Gallardo zelf wel heil zou zien in Ajax als zijn eerste Europese trainersklus. Voor nu is John Heitinga doorgeschoven als interim-trainer in Amsterdam.

Zou Gallardo een goede zijn voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie