‘Ajax trekt voor enkele tonnen 15-jarig Noors talent aan’

Foto: ‘Ajax trekt voor enkele tonnen 15-jarig Noors talent aan’

Ajax is dichtbij het binnenhalen van Daniel Johan Skaarud, zo meldt Ajax Showtime. Het 15-jarige talent van Lillestrøm SK moet de club naar verluidt enkele tonnen kosten, waarna hij in de jeugdopleiding van Ajax aansluit.

Skaarud veelbelovend talent

Hoewel Skaarud zijn debuut voor het eerste team nog niet maakte, heeft hij een goede naam in Europa. Zo kwam hij veelvuldig in actie voor het tweede team van Lillestrøm SK, was hij al meermaals onderdeel van de wedstrijdselectie van het eerste team en kwam hij diverse malen uit voor jeugdelftallen van Noorwegen.

Ajax besloot hem laatst een stage te laten afwerken die hij succesvol doorliep. Daardoor zijn de Amsterdammers volledig overtuigd geraakt van het talent van Skaarud en werkt de club achter de schermen hard aan het aantrekken van het talent. Aangezien hij nog tot eind 2025 onder contract staat bij zijn huidige werkgever, moet Ajax echter wel een bedrag op tafel leggen.

Aansluiten bij Ajax Onder 17

Skaarud speelt het vaakst op de positie van linksbuiten, maar kan naar verluidt eveneens op andere plekken uit de voeten. In het verleden speelde hij namelijk ook als spits, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. Het is de bedoeling dat hij volgend seizoen aansluit bij Ajax Onder 17, waarna de club hoopt dat hij spoedig grote stappen kan maken.

Is een dergelijk bedrag verdedigbaar?

  • Ja, zeker als het een groot talent is
  • Nee, dit is een te groot bedrag
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie