‘Ajax-transfer komt Wijndal duur te staan’

Foto: ‘Ajax-transfer komt Wijndal duur te staan’

Owen Wijndal maakte deze zomer de overstap van AZ naar Ajax. De linksback sprak van een droomtransfer, maar enkele maanden later lijkt hij zijn WK-kansen te verspeeld te hebben.

Wijndal ontbreekt in de 39-koppige voorselectie voor het WK in Qatar. Als er geen gekke dingen meer gebeuren, dan mist de Ajacied het eindtoernooi. “Het gebrek aan speeltijd en ritme bij Ajax lijkt Owen Wijndal de das om te doen. De 22-jarige linksback stapte in de zomer over van AZ naar de kampioen uit Amsterdam, waar hij tot nu toe mede door blessureleed tot slechts vier optredens kwam”, zo concludeert Voetbal International.

Daar voegt het medium aan toe: “Wijndal was onder Van Gaals voorganger Frank de Boer nog een vaste waarde in aanloop naar het EK van vorig jaar, waarin hij in actie kwam tegen Oekraïne en Oostenrijk. Van Gaal riep de vleugelverdediger slechts één keer op. In maart kwam Wijndal niet verder dan een reservebeurt tegen Denemarken.”

Joey Veerman

Niet alleen Wijndal kan een (voorlopige) streep zetten door het WK. Ook een PSV-smaakmaker is er niet bij. VI: “Het was een verrassing geweest als hij erbij had gezeten, maar Joey Veerman behoort eveneens niet tot de voorselectie van Van Gaal. De bondscoach nam de middenvelder van PSV in september op in zijn voorselectie na een aantal goede optredens voor de Eindhovense club. De concurrentie op zijn positie is echter moordend, met onder anderen Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Jordy Clasie, Davy Klaassen, Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch.”

Heeft hij een foute keuze gemaakt?

  • Ja
  • Nee
1996+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie