Ajax-talent klaar voor tweede kans: “Het was mentaal zwaar”

Foto: Ajax-talent klaar voor tweede kans: “Het was mentaal zwaar”

Ajax begon deze week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ahmetcan Kaplan maakte onderdeel uit van de spelersgroep. De Turk kampt nog altijd met een knieblessure, maar die gaat inmiddels de goede kant op.

Beginperiode bij Ajax

In 2013 kwam Kaplan in de jeugdopleiding van Trabzonspor terecht, waarna hij 7 jaar later doorschoof naar het eerste team. De defensieve kracht maakte dermate veel indruk dat Ajax besloot om afgelopen zomer toe te slaan en Kaplan voor een bedrag van bijna 10 miljoen euro naar Amsterdam te halen.

Het was vooralsnog geen gelukkige keuze, want de verdediger raakte al snel geblesseerd. Het resulteerde erin dat zowel Alfred Schreuder als John Heitinga geen gebruik van hem kon maken. “Ik heb al heel lang niet gespeeld en ik wil heel graag weer spelen. Iedereen is aan het wachten. Ik ben ook aan het wachten. Ik heb er echt zin in”, vertelt Kaplan aan Ajax TV.

De voorbije weken gebruikte Kaplan voornamelijk om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen, zodat hij zich in het nieuwe seizoen zou kunnen bewijzen aan de nieuwe hoofdtrainer Maurice Steijn. “Het was een fijne vakantie. Ik heb mijn vrienden en familie weer gezien. Het was mentaal zwaar voor mij, maar nu ik in Turkije ben geweest voel ik me beter.”

Kansen voor Kaplan

Er liggen centraal achterin volop kansen voor Kaplan. Zo verlaat Jurriën Timber binnen afzienbare tijd de club om een contract bij Arsenal te ondertekenen. Aan de andere kant van de verdediging wisselden Calvin Bassey, Jorrel Hato en Edson Álvarez afgelopen voetbaljaar met elkaar af, waardoor Kaplan zich in de strijd kan mengen.

Gaat Kaplan bij Ajax slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie