Ajax spaart rampzalig Willem II met vijfklapper

Ajax heeft donderdagavond een uiterst eenvoudige zege behaald ten koste van Willem II. Al na 23 minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord en die teller liep relatief laat op naar 5-0.

Bij Ajax zet de kersverse vader Steven Berghuis op de reservebank na ‘een slechte nacht’. Antony en Sébastien Haller keerden daarentegen terug in het team van Erik ten Hag. De trainer zag zijn team fanatiek starten, maar Willem II overleefde de eerste mogelijkheden van de avond. Doelman Timon Wellenreuther moest meermaals handelend optreden en ook Leeroy Owusu moest ingrijpen om erger te voorkomen.

Ajax slaat keihard toe

Willem II, dat al weken niet in vorm is, wist de 0-0 stand slechts een klein kwartier op het scorebord te houden. In de vijftiende minuut was er geen houden meer aan voor de Tilburgers. De Braziliaan Antony kreeg de ruimte om uit te halen en dat deed de rechtsbuiten door de bal heerlijk in de bovenhoek te plaatsen: 1-0. Vanaf dat moment ging Willem II definitief door de knieën.

Acht minuten na de openingstreffer leidde Ajax reeds met 3-0. Lisandro Martínez verdubbelde de Amsterdamse voorsprong door na een hoekschop van dichtbij raak te schieten. Kort daarna maakte Ajax ook nog de derde goal via Antony. Daarbij stond Davy Klaassen wel in de buurt van Wellenreuther, maar na wikken en wegen zag de VAR er geen hinderlijk buitenspel in.

Enkele minuten later greep de videoscheidsrechter wel in. Binnen dertig minuten dacht Ajax uit te lopen naar 4-0. Haller schoot de bal in de korte hoek achter Wellenreuther. Hoewel de bal afkomstig was van een Tilburgs been, besloot de VAR om scheidsrechter Edwin van de Graaf naar de zijkant te halen. De leidsman keurde het doelpunt van de Franse Ivoriaan vervolgens af.

Monsterscore blijft uit

Gezien de oppermacht van Ajax leek een monsterscore in de maak. Na de afgekeurde goal van Haller stokte het echter aan Amsterdamse zijde. Martínez had net als Antony nog wel zijn tweede goal van de avond kunnen maken, maar zijn schot eindigde op het aluminium. Zo liet de ploeg van Ten Hag meerdere kansen onbenut en dus kabbelde het duel naar het eind.

In de laatste twintig minuten liep Ajax alsnog uit naar een hele ruime voorsprong. Na een slimme corner-variant maakte Klaassen de 4-0, waarna de ingevallen Danilo de vijfklapper voltooide.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Antony, 2-0 (18′) Lisandro Martínez, 3-0 (23′) Antony, 4-0 (71′) Davy Klaassen, 5-0 (76′) Danilo

Wedden op duels van Ajax? Win fraaie bedragen bij bet365!