‘Ajax moet ‘bewezen naam’ oppikken bij FC Twente’

Foto: ‘Ajax moet ‘bewezen naam’ oppikken bij FC Twente’

Als het aan Valentijn Driessen ligt, gaat Ajax heel snel een poging wagen voor het binnenhalen van Jan Streuer. De technisch directeur meldde recent dat hij na dit seizoen vertrekt bij FC Twente.

Streuer wordt opgevolgd door Arnold Bruggink. En laat men nu net bij Ajax ook nog op zoek zijn naar een technische man. “Mike, vind jij het niet raar dat Jan Streuer niet met Ajax in verband wordt gebracht?”, vraagt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf aan zijn collega Mike Verweij. “Dat is toch iemand die zich overal heeft bewezen?”

“Ook in de top. Bij Shakhtar, Vitesse, Twente. Hij kent de markt goed en draagt een verschrikkelijk dik telefoonboek met zich mee. Als je echt door wil met Klaas-Jan Huntelaar, kan ik me heel goed voorstellen dat je niet Hamstra naast hem zet maar Streuer. Hamstra kan dan zijn oude functie bekleden bij de jeugd met alle jeugdcontracten. Nu gaat Streuer Bruggink wijzer maken dan hij al is.”

‘De Wet van Alderweireld’

Clubwatcher Verweij meldt dat Streuer ‘nu geen serieuze optie is bij Ajax’. “Maar ik vind het geen gekke suggestie van Valentijn. Ik denk dat hij zo ervaren is dat hij heel geschikt zou kunnen zijn. Ik weet niet of Streuer die ambitie nog heeft? Dan kun je de wet van Alderweireld erbij halen, dat iedereen op zijn fiets naar Amsterdam komt als Ajax belt, maar ik weet niet of hij dat op zijn leeftijd nog wil.”

Frank Arnesen

Ook de naam van Frank Arnesen valt, maar: “Die heeft veel meer een Feyenoord en PSV signatuur, denk ik”, reageert Verweij. “Bij Feyenoord ging hij weg om gezondheidsredenen. Nee, ik denk niet dat dat een serieuze kandidaat is.” De journalist ziet ook nog wel een minpuntje aan Streuer: “Streuer en Ron Jans hebben, terecht, heel veel positieve kritiek gekregen. Die hebben het heel goed gedaan met elkaar. Maar wat ze met Zerrouki hebben gedaan, dat is natuurlijk een hele dure misrekening geweest.”

“Uiteindelijk is het een zegen geweest voor Feyenoord. Ze waren bereid om acht miljoen euro te betalen, maar dat hebben ze niet gedaan omdat Twente een nog hoger bedrag verlangde. Na dit seizoen heeft hij nog maar een contract voor een jaar.”

Ajax moet Streuer halen

  • Eens
  • Oneens
391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie