‘Ajax maakt van aantrekken nieuwe nummer 6 prioriteit’

Foto: ‘Ajax maakt van aantrekken nieuwe nummer 6 prioriteit’

Ajax wil in de winterstop een nieuwe controlerende middenvelder binnenhalen. Een ‘type Azor-Matusiwa’, zo schrijft Voetbal International. Dit omdat Benjamin Tahirovic nog erg wisselvallig is en Sivert Mannsverk er al een tijdje uitligt door blessureleed.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Type Azor-Matusiwa’ (of Matusiwa zélf?)

“Wat prioriteit heeft, is het aantrekken van een nieuwe nummer 6. Ajax zoekt een type-Matusiwa: een speler met ervaring die op het middenveld de lijnen uitzet en voor de nodige balans zorgt. Om leiding te geven aan het elftal zijn het beheersen van de Nederlandse taal en een goede leeftijd van toegevoegde waarde.” Vorig jaar waagde Ajax overigens nog een poging bij Matusiwa himself. “Of hij nu haalbaar is, is de vraag, mocht de speler een wintertransfer zelf al zien zitten. Zijn contract loopt nog tot 2027 (bij Stade Reims, red.). Ajax brengt meerdere opties in kaart.”

Pierre-Emil Höjbjerg van Tottenham Hotspur lijkt vooralsnog te duur, over Donny van de Beek (Manchester United) bestaan twijfels rondom zijn fitheid. “Daarnaast is hij een aanvallende middenvelder, in plaats van de controleur waar zo dringend behoefte aan is… Of Van de Beek nu zelf terug wil naar Amsterdam, is nog afwachten en zal afhankelijk zijn van de andere opties.”

Eerst verkopen?

Mogelijk verkoopt Ajax in januari één van de Mislintat-miskopen om budget te creëren voor nieuwe aankopen. “Volgens de regels van de UEFA mogen spelers per seizoen maar voor twee clubs spelen. Doordat Ajax tien van de twaalf nieuwelingen pas in augustus heeft aangetrokken, hebben zij vaak nog minuten gemaakt voor hun vorige club. In theorie zou bijvoorbeeld Georges Mikautadze alleen kunnen transfereren naar FC Metz, dat afgelopen zomer zestien miljoen euro voor hem kreeg. Voor sommige andere spelers begint heel voorzichtig wel wat interesse te ontstaan”, aldus VI tot slot.

Zou Matusiwa een goede zijn voor Ajax?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
420+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie