‘Ajax-leiding wijst topfavoriet aan’

Foto: ‘Ajax-leiding wijst topfavoriet aan’

Ajax richt zich op Kjetil Knutsen als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Clubwatchers Freek Jansen (Voetbal International) en Mike Verweij (De Telegraaf) komen maandag naar buiten met dat nieuws.

Knutsen op poleposition, maar scepsis is groot

Ajax maakte vorige week bekend dat John Heitinga niet aanblijft als hoofdtrainer. Naar verluidt is Knutsen, die momenteel de scepter zwaait bij FK Bodø/Glimt, de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen in de Johan Cruijff ArenA. In navolging van Verweij maakt ook Jansen daar melding van.

In Voetbalpraat stelt de ESPN-journalist dat Knutsen de topkandidaat is. “Als je het hebt over geluiden die doorsijpelen, dan is het de naam van de Noorse kunstgrastrainer”, aldus de sceptische Jansen. “Hij traint daar ergens tussen de ijsberen een team. Dat is verder prima, maar hij heeft nog nooit een team getraind op normaal gras. Hij heeft nog nooit een team getraind buiten Noord-Noorwegen, dus dat moet dan de nieuwe trainer worden?”

Betere alternatieven?

“Gezonde scepsis lijkt me in dit geval op z’n plek”, reageert Jansen vervolgens in het ESPN-programma. “Wie ik zou willen? Voor mij is er één topkandidaat en dat is Peter Bosz. Als je Bosz om onbeduidende redenen niet neemt, dan is iemand als Pascal Jansen volgens mij een prima trainer om naar Ajax te halen. Dat is een prima alternatief voor Ajax.”

Willem Vissers wijst erop dat een Jürgen Klopp ook nog relatief onbekend was toen Borussia Dortmund hem haalde. Jansen: “Met Overmars en Van der Sar kun je die gok nog nemen. Maar als die hele voetbalorganisatie op z’n gat ligt, je hebt een Duitser (Sven Mislintat, red.) aangetrokken die net een paar weken begonnen is en haalt iemand uit Noord-Noorwegen die ook helemaal niets weet, dan geef je het echt totaal uit handen.”

Wint Oranje de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zou jij Knutsen halen als Ajax zijnde?

  • Ja
  • Nee
1903+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie