‘Ajax legt PSV-schande bloot’

Foto: ‘Ajax legt PSV-schande bloot’

Ajax sloot zijn laatste Champions League-wedstrijd van het seizoen in de voorbije midweek winnend af. De Amsterdammers zegevierden op Ibrox met 1-3 en weer maakte het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst geen al te beste indruk. Hoe heeft PSV toch kunnen verliezen van de Schotten in de laatste voorronde?

Dat heeft Aad de Mos zich op zijn bank meermaals afgevraagd, zegt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Het is natuurlijk nog steeds triest dat PSV daarvan verloren heeft over twee wedstrijden… Dit is echt het slechtste elftal dat ik gezien heb in alle wedstrijden in alle groepen van de Champions League. Echt het zwakste elftal.” Op welke waarde moeten we de overwinning van Ajax dan schatten? “Dat is niet in te schatten”, vindt De Mos. “Dat weten we zondag om half 7 pas (na de wedstrijd tussen Ajax en PSV in de Johan Cruijff ArenA, red.).”

In Schotland wordt vaak gezegd: Rangers en Celtic zouden meekunnen in de Engelse Premier League, maar waar zouden de mannen van Van Bronckhorst staan in de Eredivisie? “In de middenmoot. Maar Celtic heeft een andere soort spelers. Die hebben goede, snelle spelers en ze spelen een ander soort voetbal. Dat is wel een stuk beter dan Rangers.”

PSV favoriet

Overigens denkt Aad wél dat PSV morgen favoriet is tegen Ajax, al verwacht hij niet dat we een beslissende wedstrijd gaan zien: “Er kan nog zoveel gebeuren. Je kunt blessures krijgen. Wat gaat het WK brengen met blessures? Wat gebeurt er in de transferwindow? Misschien verkoopt PSV Sangaré of Gakpo wel voor de hoofdprijs… En dan is het nog een gat van een punt hè? Maar voor deze wedstrijd in de ArenA is PSV, vind ik, op basis van de kwaliteiten en de laatste wedstrijden, favoriet.”

Scoort Luuk de Jong een goaltje in de ArenA?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder. En in het officiële SoccerNews WK-spel kun je het tegen hem opnemen!

Inderdaad een schande?

  • Vind ik wel, ja
  • Vind ik niet
577+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie