Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws

Foto: Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws

De ziekenboeg bij Ajax stroomt alsmaar voller en voller en oefenmeester John van ‘t Schip, die aan het einde van het huidige voetbalseizoen overigens afzwaait, heeft nu al te horen gekregen dat Jordan Henderson er niet bij kan zijn als de Amsterdammers over een paar weken tegen Feyenoord spelen…

Jordan Henderson mist Klassieker

Kijken we naar het aankomende duel van de traditionele Eredivisie-topclub tegen PEC Zwolle, dan is Ahmetcan Kaplan er in ieder geval niet bij, omdat hij geschorst is. Maar er zijn méér afwezigen. “Josip Sutalo is nog steeds niet fit”, zegt Van ‘t Schip op zijn persconferentie van donderdagmiddag.

“Hij is behandeld in Kroatië en is inmiddels wel weer terug in Nederland”, gaat hij verder. “Berghuis gaat een klein beetje vooruit, maar zondag zal hij er nog niet bij zijn.” Henderson is er echter het ergste aan toe: “Hij heeft een terugslag gekregen. Dat is wel iets wat nieuw is. Een dag voor de laatste interland heeft hij een terugval gehad. In overleg met de medische staf revalideert hij nu een week in Engeland.”

Brobbey en Bergwijn

De coach heeft al te horen gekregen: “Die zal er de komende drie wedstrijden niet bij zijn.” Dat betekent dat de routinier niet alleen de duels met PEC Zwolle en Go Ahead Eagles moet missen, maar óók De Klassieker tegen Feyenoord op 7 april. Brian Brobbey is er daarnaast niet bij in Zwolle, maar er is goede hoop dat hij het pikante treffen van volgende week wél haalt. Steven Bergwijn kan nog altijd geen negentig minuten spelen.

Wordt Ajax vermorzeld in De Kuip?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie