“Ajax is absoluut zwakker dan het was”

Foto: “Ajax is absoluut zwakker dan het was”

Rafael van der Vaart heeft de nacht van maandag op dinsdag doorgebracht in hetzelfde hotel als de spelers van Napoli. Volgens de voetbalanalist was de spanning richting de clash met Ajax van de gezichten af te lezen.

“Het is gewoon een hele mooie wedstrijd”, opende Van der Vaart dinsdagavond namens Ziggo Sport. “Ik slaap in het hotel waarin Napoli ook slaapt en dat is toch leuk. Je krijgt de spanning mee van de spelers, die een beetje zenuwachtig rondlopen. Ik heb de trainer ook gezien en je hebt het gevoel dat het een hele grote wedstrijd is.”

Napoli is nog foutloos in de Champions League, waar Ajax op drie punten staat na twee duels. Van der Vaart: “Ik heb geen best gevoel over het Ajax van de laatste tijd. Ik heb hier ook weleens anders gestaan. Ik heb ook het gevoel dat Napoli een beetje wordt onderschat, maar ze hebben een geweldige ploeg.”

Van der Vaart is sceptisch over dit Ajax. “Er is geen Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt of Hakim Ziyech in dit team. Ajax is absoluut zwakker dan het was. Als jij wedstrijden echt wilt domineren en winnen in de Champions League, dan heb je spelers in de opbouw en de aanval nodig. Met Frenkie en Ziyech was dat natuurlijk uniek. Daar gingen spelers als Van de Beek lekker in mee.”

De oud-Ajacied trekt tot slot een opvallende conclusie. “Ik had Bergwijn niet gehaald. Dan bedoel ik niet dat hij niet goed genoeg is, want hij is ongelooflijk goed, alleen je creëert een probleem in je elftal. Het is een goede speler te veel. Je moet twaalf of dertien echt goede spelers hebben en voor de rest jonge spelers die er af en toe in kunnen komen of een ervaren gozer die de boel soms dicht kan houden.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Win 2,40 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie