Ajax-huurling baalt van communicatiegebrek: “Niets gehoord”

Foto: Ajax-huurling baalt van communicatiegebrek: “Niets gehoord”

Jay Gorter kijkt met verbazing naar de situatie die voor hem bij Ajax is ontstaan. De doelverdediger stond dit seizoen in de Johan Cruijff Schaal nog in het basisteam, terwijl zijn kansen op een basisplek inmiddels nihil zijn geworden. Een gesprek met Ajax blijft echter uit, zo vertelt hij aan Ajax Showtime.

Teleurgestelde Gorter

In de winterstop besloot Ajax zich onder de lat te versterken door Gerónimo Rulli te halen, terwijl het de bedoeling is dat de Amsterdammers het contract van Remko Pasveer gaan verlengen. Het zou betekenen dat Gorter aankomend seizoen als derde keeper van de Nederlandse recordkampioen zou dienen: een rol die hij niet ziet zitten.

“Het aparte daarvan vind ik: ik heb niets gehoord”, stelt hij. “Ik heb het ook gelezen, maar ik heb mijn contract opengebroken met het idee dat ik als ik terug ben ik kan laten zien dat ik van waarde kan zijn en Ajax liet zien dat ze vertrouwen in mij hebben in hoe ik mij ga ontwikkelen. Ik heb ook nog geen gesprek gehad met Ajax over hoe mijn perspectief is als ik terugkom, dat vind ik wel jammer.”

Gorter vertrok in de winterstop op huurbasis naar Aberdeen, al had een definitieve overgang zijn voorkeur. Ajax besloot echter anders. “Er was zoveel onduidelijkheid dat ik eigenlijk wel open stond voor een verkoop. Daar heb ik serieus naar gekeken en er was ook serieus veel interesse. Dat ik niet verkocht ben, heeft met Ajax te maken.”

Geen contact met Ajax

Hoewel de doelman nog altijd dolgraag de eerste keeper van Ajax wil zijn, is hij de hoop inmiddels verloren en wil hij van de club voornamelijk duidelijk hebben over de situatie. Volgens Gorter houdt zijn werkgever hem echter niet op de hoogte en blijft daarmee een gesprek voorlopig uit. Gorter staat nog tot medio 2026 in Amsterdam onder contract.

Wordt Ajax dit seizoen alsnog landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Gorter goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, hij kan naar het niveau groeien
  • Nee, hij is niet goed genoeg
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie