‘Ajax heeft sterkhouder transfer beloofd’

Foto: ‘Ajax heeft sterkhouder transfer beloofd’

Verschillende Ajax-spelers worden momenteel in verband gebracht met een transfer naar de Europese top, onder wie bijvoorbeeld Jurriën Timber en Edson Álvarez. Die laatstgenoemde Ajacied heeft zijn overstap nog niet definitief te pakken, maar Mike Verweij verwacht dat hij er binnenkort vandoor gaat.

‘Ajax heeft Edson Álvarez transfer beloofd’

In de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf vertelt hij namelijk: “Nadat vorig jaar op de laatste dag van de transfermarkt een bod van vijftig miljoen euro van Chelsea werd geweigerd en Álvarez daar heel boos op reageerde, werd hem verteld dat deze zomer met hem zou worden meegedacht.”

Voor Borussia Dortmund is concreet in de markt voor de Mexicaan: “Dortmund en Álvarez gaan er op zeker uitkomen over een verbintenis voor vijf jaar. Hij kan daar een veelvoud van zijn Ajax-salaris verdienen en voor Dortmund is hij de topprioriteit. Een persoonlijk akkoord kan er snel zijn. Overeenstemming tussen de clubs duurt nog wel even, ben ik bang voor Álvarez. Ajax wil ongeveer 45 miljoen euro en een percentage doorverkoop en Dortmund zal aftrappen met een bod van dertig miljoen euro, gok ik. Duidelijk is dat Álvarez naar Dortmund en nergens anders heen wil.”

“Een beter leven voor jezelf en voor je familie”

Een klein jaartje geleden wilde Álvarez dus al per se naar Stamford Bridge. Over de waaromvraag zei hij later: “Een betere competitie, een beter leven voor jezelf en voor je familie. Daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb voor mezelf altijd bedacht dat ik hier ben vanwege mijn liefde voor het voetbal, maar ook voor mijn familie. Dat zij het goed hebben, dat ik kan zorgen voor mijn kinderen en mijn ouders.” De controleur besloot zelfs eventjes te muiten: “Ik heb natuurlijk gevochten tot zover ik kon. Ik wilde dat ook weer niet teveel doen, want ik ken de verantwoordelijkheid die ik heb binnen de club. Maar ja, uiteindelijk ben je je ervan bewust dat alles verandert.”

Wint Mexico van Honduras?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat hij wel weg?

  • Dat lijkt me wel
  • Ik weet het niet
892+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie