‘Ajax gaat helemaal los op de wintermarkt’

Foto: ‘Ajax gaat helemaal los op de wintermarkt’

Ajax gaf in de afgelopen zomer ongelooflijk veel geld uit aan een bootlading nieuwe spelers, maar de eerste seizoenshelft van de Amsterdammers was er eentje met vallen en opstaan. Daarom is de verwachting dat de traditionele Eredivisie-topclub zich in de winter opnieuw meldt op de transfermarkt, met de nodige miljoenen euro’s natuurlijk.

‘Ajax gooit er opnieuw miljoenen tegenaan’

Het lijkt erop dat interim-trainer John van ‘t Schip zijn elftal op twee prominente posities wil verbeteren: op linksback én in het centrum van het middenveld. Vooral die eerste wens is opmerkelijk, omdat Ajax zich in de zomer nog versterkte met Borna Sosa én Gastón Ávila, waarnaast Jorrel Hato in principe ook uit de voeten kan als linkervleugelverdediger. Overigens beschikken de Amsterdammers óók nog over Anass Salah-Eddine.

“Dat zegt ook wel genoeg”, vertelt Tim van Duijn in een video-item van Voetbal International. “Salah-Eddine zal wel weggaan, verwacht ik. En van Sosa weet ik niet of die het gaat redden.”

Højbjerg

Van ‘t Schips grootste wens is de komst van een ervaren controleur, zoals Pierre-Emile Højbjerg: “Dat is een kansloos verhaal. Tottenham heeft veel blessures en twee spelers gaan naar de Afrika Cup… Dus eer dat Tottenham een beslissing neemt, heeft Ajax al doorgeschakeld verwacht ik. Als ze hem kunnen krijgen, dan zouden ze hem halen, maar ik zie het somber in.”

Komt Højbjerg wél beschikbaar bij The Spurs, dan kost hij naar verwachting in ieder geval een flink bedrag. De Deense nummer zes vertegenwoordigt immers een marktwaarde van 28 miljoen euro, dus als men in Amsterdam spijkers met koppen wil slaan, dan komt daar wederom veel geld bij kijken. Óf Tottenham moet zijn speler willen verhuren natuurlijk.

Is dit nodig?

  • Ja
  • Nee
3438+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie