‘Ajax favoriet tegen PSV’

Foto: ‘Ajax favoriet tegen PSV’

Ajax en PSV staan zondagmiddag tegenover elkaar in dé topper van het Eredivisie-weekend. Voor Alfred Schreuder betekent het zijn tweede ontmoeting in korte tijd met de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen werd er om de Johan Cruijff Schaal met 3-5 verloren van de Eindhovenaren.

Volgens Schreuder is duidelijk wat er anders moet dan in de seizoensopener. “We moeten verdedigend veel beter zijn dan in die wedstrijd”, zei Schreuder. Daarmee doelde de Ajax-trainer niet alleen op de wedstrijd tegen PSV. “Soms zijn het nog persoonlijke fouten, maar in ons spel zit opgesloten dat we ruimtes weggeven en daar stelt een tegenstander zich op in.”

In de Johan Cruijff Schaal vlogen de doelpunten je om de oren. Schreuder verwacht voor het eerste competitietreffen tussen de twee titelfavorieten niet zo’n spektakelstuk. “Ik verwacht niet weer zo’n doelpuntrijk duel. Dat is mooi voor het publiek, maar voor de trainer wel wat minder.”

Ajax

De wedstrijd tegen Arsenal maakte ook indruk op Schreuder. “Ze hebben een prima wedstrijd gespeeld tegen Arsenal. We zien dingen terug waar wij rekening mee moeten houden. We kijken natuurlijk ook naar onze eigen kwaliteiten. Hoe wij PSV pijn kunnen doen.”

De Ajax-trainer deinst er niet voor terug om de favorietenrol voor de wedstrijden de Johan Cruijff ArenA op te eisen. ““Of Ajax favoriet is? Als Ajax thuis speelt, zijn wij toch wel lichtelijk favoriet.”

Met welke spelers hij dat gaat doen, laat de trainer in het midden. “Je hebt dingen in je hoofd zitten en je kijkt naar bepaalde strategieën. Uiteindelijk is het ook afwachten hoe iedereen ervoor staat en daarin zullen we zaterdag aan het einde van dag een beslissing voor onszelf maken.”

Ajax favoriet tegen PSV?

  • Ja
  • Nee
593+ Votes

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie