‘Ajax-duo bij United na megatransfer’

Foto: ‘Ajax-duo bij United na megatransfer’

Momenteel speelt Manchester United met Lisandro Martínez en Raphaël Varane in het hart van de verdediging, maar misschien zien we vanaf volgend seizoen wel een heus ‘Ajax-duo’ aan het werk op Old Trafford. Het is geen geheim dat oefenmeester Erik ten Hag een groot fan is van de kwaliteiten van Jurriën Timber.

Martínez is in ieder geval een hit in Engeland, beaamt Marcel van der Kraan in de podcast Kick-off van De Telegraaf: “Martínez is The Warrior, zo noemen ze hem. Dat is een beest in het veld en dat vinden de supporters van United echt geweldig. Iedereen zei gisteren (rond de League Cup-finale tegen Newcastle United, red.): we hebben twee beesten in het veld staan die wedstrijden voor je kunnen winnen, en dat zijn Martínez en Casemiro. Martínez ging voor elke bal. Die liep met een hoofdwond op het veld. Die knalde overal in en dat vinden ze toch wel mooi, want dat hebben ze heel lang niet gezien.”

Mike Verweij haakt in: “Dat zou ook een les moeten zijn voor de Nederlandse clubs, want er werd geroepen van: zwaar overbetaald en Ajax moet zijn handjes dichtknijpen. Het was natuurlijk ook een geweldig bedrag, dat was ook fors, zestig miljoen.” Van der Kraan: “Maar Mike, wat was er dan gebeurd als hij die Timber had gekocht? Want dat was zijn eerste optie…” Verweij: “Ja, die wil hij ook. Misschien dat dat komende zomer alsnog gaat gebeuren.”

Timber beter mét Martínez

“Dat is bij Ajax wel heel opvallend vind ik”, gaat de journalist verder. “Vaak zijn spelers ook goed door de mensen die om hen heen staan. En dat zie je bij Timber nu ook wel. Nu moet hij het alleen doen, en met Martínez naast je is dat toch een stuk makkelijker. Al moet ik zeggen: Timber blijft een uitstekende verdediger. Maar met Martínez naast je is het natuurlijk wel een stuk makkelijker voetballen dan met Bassey, die net uit Schotland komt en heel erg moet wennen.”

Timber naar United?

  • Zie ik gebeuren
  • Zie ik niet gebeuren
1427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie