Ajax-debuut smaakt naar meer

Foto: Ajax-debuut smaakt naar meer

Youri Regeer beleefde een schitterende week. De achttienjarige verdediger van Jong Ajax mocht mee met de grote jongens en werd prompt door Ten Hag in de basis gezet. Regeer verving tegen PEC Zwolle Noussair Mazraoui en kijkt uit naar de volgende gelegenheid om dat te kunnen doen. 

Regeer speelde 67 minuten mee tegen PEC. Het waren niet zijn eerste minuten in Ajax 1: in het bekertoernooi kwam de verdediger al in actie tegen Barendrecht en Excelsior Maassluis. Een basisdebuut is toch anders. “Kijk hoeveel kleine jongetjes en meisjes ervan dromen om het profvoetbal te halen. Als je dan een van die jongetjes mag zijn die in een volle Arena mag staan, dan is dat natuurlijk fantastisch”, stelde de jeugdspeler tegenover de mediakanalen van Ajax. 

Ajax 

Regeer kijkt met een goed gevoel terug op zijn wedstrijd. “De eerste ballen speel je simpel om in de wedstrijd te komen. Daarna ga je wat risico nemen. In verdedigend opzicht had ik twee twijfelmomentjes, maar bovenal denk ik dat ik het prima heb gedaan. Ik ben heel kritisch op mezelf. Veel mensen zeggen dan: “Vergeet dat en geniet van je debuut.” Maar ik weet dat die momenten beter moeten om de top te halen. Dus daar ben ik zeker mee bezig, maar uiteindelijk geniet je natuurlijk van je debuut.”

In de tweede helft werd hij wel gewisseld. “Normaal heb ik dat nooit, maar er staat spanning op je benen. De trainer vroeg eerst of ik kramp had. Ik zei dat mijn kuiten vol liepen. Hij zei: “Tsjongejongejonge. Het was een beetje lachen en gieren, maar ze gaven ook complimenten.”

Mazraoui lijkt inmiddels weer fit voor de slotfase van het seizoen. Toch heeft Regeer hoop op meer speelminuten de komende weken. “Ik hoop op nog een paar minuten bij 1, maar ik kan nu al tevreden terugkijken op dit seizoen. Mijn ouders zeiden dat ze supertrots op me waren en dat waar ik het allemaal voor gedaan heb, nu uit mag komen. En dat dit het begin is van, hopelijk, veel meer moois…”

Wint Ajax van AZ? Dan win jij bij Circus 1.47x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Meer of minder Regeer?

  • Meer!
  • Minder!
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie