‘Ajax-deal doodsteek voor jeugd’

Foto: ‘Ajax-deal doodsteek voor jeugd’

Lucas Ocampos werd door Ajax in de slotminuten van de transfermarkt alsnog vastgelegd. In eerste instantie bereikten de Amsterdammers een overeenkomst voor een definitieve transfer van twintig miljoen euro, maar daar ging de Raad van Commissarissen voorliggen. Dat was een goed besluit, vindt Marciano Vink. 

De analist van ESPN gaat bij Voetbalpraat verder in op de eerste periode van de Argentijn, die in Amsterdam een WK-plek wil klaarspelen. Volgens Vink heeft de tijdelijke komst van Ocampos, die voor vier miljoen euro een jaar gehuurd wordt en later mogelijk voor zestien miljoen euro de definitieve overstap kan maken. 

Ajax

Vink denk niet dat Ajax daar goed aan doet. Hij wijst op de jeugdspelers die er rondlopen in Amsterdam.”‘Ocampos werd gehaald, terwijl je daarachter Van Axel Dongen en Sontje Hansen hebt”, verzuchtte de analist. “Zij gaven in de media eigenlijk al aan: Wij zijn er klaar voor, we staan te trappelen om aan te sluiten bij het eerste elftal.”

Vink stelt dat Ajax een verkeerd signaal geeft. De Amsterdammers willen graag een opleidingsclub zijn, maar steken wel héél veel centen in het eerste elftal.  “Je geeft eigenlijk een signaal af aan Jong Ajax. Spelers als Ünüvar, aanvallers en middenvelders, weten nu dat de kans om het eerste elftal te halen bijna minimaal is.”

Ocampos

De analist is dus verre van overtuigd geraakt van de Argentijn. “Wat heeft Ocampos dan laten zien dat je nu al kunt zeggen: in de Champions League heeft hij zijn meerwaarde. Ik heb het niet gezien en niemand in het stadion heeft het nog gezien… Ik weet niet of Ocampos een meerwaarde is, dat zal hij nog moeten bewijzen.”

Schreuder lijkt het voorlopig met Vink eens. De Argentijnse aanvallende middenvelder annex vleugelaanvaller houdt voorlopig in Amsterdam de bank nog warm. Sonje Hansen, die in de Keuken Kampioen Divisie aardig op schot is, liet in een eerder stadium al weten dat hij klaar was voor de stap naar het eerste. Of Schreuder daar aan kan en wil meewerken, is dus nog maar de vraag.

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

Gaat Ocampos de defnitieve overstap maken?

  • Denk het niet
  • Denk het wel
258+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie