‘Ajax blundert voor megabedrag’

Foto: ‘Ajax blundert voor megabedrag’

Ajax heeft deze zomer geblunderd met het aantrekken van Calvin Bassey. Hugo Borst heeft de afgelopen tijd met argusogen gekeken naar de peperdure zomeraankoop van de Amsterdammers.

“Ik kan niet tegen die Bassey”, oordeelde Borst zaterdagavond in De Eretribune op ESPN. “Als je bij Ajax linksback speelt, moet je natuurlijk kunnen verdedigen, maar ook kunnen voetballen. Dat kan deze jongen echt niet. Ik vond het al een teken dat hij niet is opgepikt door Engelse topclubs of überhaupt een Premier Leagueclub.”

Daar voegt de voetbalanalist aan toe: “Ik denk dat Ajax er met boter en suiker in is gegaan. Deze onruststoker zorgt voor heel veel ongemak bij Ajax, ze voetballen gewoon rot.” Ajax betaalde deze zomer 23 miljoen euro (exclusief bonussen) voor de verdediger van Rangers FC.

Spitspositie

Borst is evenmin fan van Mohammed Kudus als spits van Ajax. Zelf zou hij Brian Brobbey opstellen. “Een jongen uit de eigen opleiding, weggegaan en weer terug gehaald voor een godsvermogen, zit uiteindelijk weer op de bank. Dat is krankzinnig. Ajax hoort een echte spits te hebben en geen middenvelder in de spits. Natuurlijk, Tadic was een leuk alternatief voor de Europese wedstrijden en Kudus kun je daar neerzetten, maar laten we daar gewoon mee stoppen.”

“Als je in een crisis zit, wat is er dan fijner dan duidelijkheid? Om Brobbey als vaste spits te hebben en aan te kunnen spelen, je zag dat ook aan het eind van de wedstrijd in Napels”, aldus Borst, die duidelijk is over Kudus. “Daar kun je van zeggen dat hij prachtig kan voetballen, maar zoek het lekker uit op het middenveld. Ik vind het zo makkelijk gekozen en vraag me af of Tadic hier niet de souffleur is, want als Kudus als middenvelder in de spits speelt, is er op het middenveld een plekje vrij en Tadic kan natuurlijk op meerdere posities spelen.”

TIP: Wint Ajax van Liverpool? Win 4,35 keer je inleg via Unibet!

Eens?

  • Ja
  • Nee
658+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie