‘Ajax-aankoop belt zich naar uitgang’

Foto: ‘Ajax-aankoop belt zich naar uitgang’

Ajax sleet onlangs de eerste aankoop van de eerder ontslagen technisch directeur Sven Mislintat. Georges Mikautadze keerde tijdelijk op huurbasis terug bij FC Metz, maar het valt niet uit te sluiten dat meerdere aankopen van de Duitser deze transferperiode weer vertrekken uit Amsterdam. Voetbal International schetst dat ook Gastón Ávila en Jakov Medic mogen uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Ávila aast op Ajax-vertrek

Het weekblad meldt dat het tweetal tijdens het trainingskamp in Spanje ‘uitgebreid’ in gesprek met hun entourage ging om de huidige stand van zaken te bespreken. “Ávila verspeelde zijn laatste krediet tijdens de bekerblamage tegen Hercules en lijkt in de tweede seizoenshelft op weinig minuten te hoeven rekenen”, schrijft Voetbal International.

“Hij was zelfs tijdens de warming-up van Ajax voor het oefenduel met Hannover zondagmiddag nog aan het bellen op de reservebank”, vervolgt het weekblad. Een transfer lijkt echter lastig voor de Argentijn, gezien de verdediger dit seizoen al voor Royal Antwerp in actie kwam. Daardoor is binnen Europa alleen een terugkeer naar de Belgische landskampioen mogelijk.

Datzelfde geldt ook voor Medic, die al in actie kwam voor het Duitse Sankt Pauli. Ook de centrumverdediger kan binnen Europa alleen terugkeren naar zijn oude club. “Óf ze moeten een intercontinentale transfer maken”, concludeert Voetbal International. Ook interim voetbaldirecteur Kelvin de Lang verwacht dat het moeilijk wordt om uitgaande transfer te realiseren. “Dat is een uitdaging. Veel spelers zijn binnen Europa niet transferabel. Daar zitten ook jonge jongens bij, die Europa niet nu al willen verlaten. Het verhuren van Mikautadze was voor hem een goede oplossing en kwam ons ook goed uit. Verder verwacht ik niet dat er teveel spelers gaan vertrekken in januari.”

Moet Ajax Avila zo snel mogelijk zien te slijten?

  • Ja, absoluut
  • Nee, gewoon wachten tot de zomer
1588+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie