Afl. 9 podcast Twee Viertje: “Blind is beste linksback voor Oranje”

Foto: Afl. 9 podcast Twee Viertje: “Blind is beste linksback voor Oranje”

Daley Blind krijgt de nodige kritiek bij Ajax, maar de verdediger kan op veel vertrouwen rekenen van Aad de Mos. Onze huisanalist vertelt in de podcast Twee Viertje met Aad waarom Blind nog altijd de beste linksback is voor het Nederlands elftal.

Ajax is kwetsbaar
Ajax verkeert in moeilijkheden en verloor deze week met 0-3 van Liverpool. De Mos zag het verkeerd gaan in Amsterdam. “Ajax begon heel goed. Moeten natuurlijk 2 goals maken. Berghuis schiet in vrije positie op de paal. Tadic krijgt nog een betere kans die hij normaal maakt. Maar je ziet dat het bij Ajax niet helemaal goed in elkaar zit. Bij de achterstand zie je dat de verdediging kwetsbaar is. Spelers gaan uit positie lopen. Dan komt er grote ruimtes tussen de linies.”

Kwaliteit ontbreekt

Volgens De Mos laten te veel spelers steken vallen, zowel aankopen als spelers die al langer bij Ajax spelen. “Er zijn spelers die nog niet geacclimatiseerd zijn of de kwaliteiten niet hebben. Ik denk aan Bassey en Sanchez. Andere spelers zijn niet in vorm, zoals Álvarez. Bergwijn laat het alleen in de nationale competitie zien. En er is veel commotie over Tadic en Blind.”

Blind beter bij Oranje

Daley Blind krijgt de laatste weken kritiek op zijn spel bij Ajax, maar De Mos zou hem in Oranje altijd opstellen. Volgens de analist past de Ajacied perfect in de tactiek van Van Gaal. “Blind als wingback is de beste. Een betere heb je niet. Bij het Nederlands elftal heeft hij een hele andere positie dan bij Ajax. In een viermans-verdediging is het heel wat anders. In een driemans-verdediging waarbij hij eigenlijk middenvelder wordt, wordt hij wat uit de wind gezet. In de tweede opbouw is hij fantastisch, hij heeft inspeelpasses, een lange bal. Daar kun je niets op aanmerken. Hij is beter geschikt voor het Nederlands elftal dan voor Ajax.”

Xavi Simons

Ajax en het WK zijn deze keer de hoofdonderwerpen in de podcast, maar Aad gaat ook in op de gekte rond Xavi Simons. “Nog niet meenemen naar Qatar”.

Heeft Aad gelijk over Blind?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie